Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Simeone zostáva pokojný, Cocu: V odvete sa hrá o všetko

Na snímke vľavo rozhodca Daniele Orsato udeľuje červenú kartu hráčovi PSV Gastonovi Pereirovi (uprostred) v prvom zápase osemfinále futbalovej Ligy majstrov PSV Eindhoven - Atletico Madrid (0:0) v stredu 24. februára 2016. Foto: TASR/AP

Detaily, zaujímavosti a hlasy po večerných zápasoch Ligy majstrov.

Eindhoven 25. februára (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid síce nevyužili početnú výhodu v stredajšom prvom osemfinále LM 2015/2016 na pôde Eindhovenu a remizovali 0:0, ale ich tréner Diego Simeone je pokojný. V odvete na madridskom štadióne Vicente Calderona 15. marca bude mať jeho tím za sebou vypredané hľadisko a zverencov holandského kouča Phillipa Cocua tam čaká poriadne horúca pôda.

Líder Eredivisie potvrdil kvalitu v defenzíve a vo štvrtom súťažnom zápase za sebou neinkasoval. Jeho brankár Jeroen Zoet sa ale viackrát zapotil, hoci ofenzíva hostí nebola až tak veľmi nebezpečná. Po vylúčení domáceho Uruguajčana Gastóna Pereiru mali "Colchoneros" tlak, ale nevyužili ho. Holandský šampión sa vo vyraďovačke LM predstavil prvýkrát od sezóny 2006/07. Už v úvode mohol pykať, keď v 5. minúte ušiel domácej obrane Vietto a aj prekonal brankára Zoeta, no loptu tesne pred čiarou odkopol Bruma. Španieli si vypracovali tutovku aj v 30. minúte, po hlavičkovom súboji v strede poľa sa dostal k lopte Gabi, ktorý vysunul Griezmanna, ten v sóle ale Zoeta neprekonal.

"Som veľmi spokojný s výsledkom. Ako som povedal pred zápasom, ak si udržíme čisté konto, bude to výborný základ do odvety. V Madride máme teraz o čo bojovať. A bude to o všetko. Ak sa nám tam podarí streliť gól, môžeme postúpiť. Urobíme pre to všetko. Druhá žltá pre Pereiru bola prísna, ale dostali sme lekciu. Som však spokojný s tým, ako sme na to zareagovali. Zoet bol výborný, je pre tím veľmi dôležitý," bilancoval pre uefa.com Cocu.

Ani Španieli neodchádzajú z Holandska nespokojní. Argentínsky lodivod Simeone si síce uvedomuje, že Atletico nie je v úplne najlepšej pozícii, ale sebavedomie mu nechýba. "Chlapci odohrali brutálny zápas. PSV je veľmi silný tím a jeho hráči sú veľmi rýchli. Druhý polčas sme aj tak úplne kontrolovali a náš brankár Jan Oblak nemal čo robiť. V prvom polčase sme boli lepší, ale neskórovali sme. Som spokojný ako sme tlačili defenzívu domácich a vytvorili si aj šance. Odovzdali sme všetko, stále sme hrali na súperovej polovici, dobre sme bránili, odchádzam preto spokojný a upokojuje ma fakt, že odvetu hráme doma," zhodnotil Simeone a dodal: "Som trpezlivý muž a góly prídu. Že moji hráči neskórovali, to je moja zodpovednosť. Budem ich ešte viac povzbudzovať, aby si tvorili šance. Ak v tom budeme pokračovať, góly strelíme, som o tom presvedčený," dodal.
Hráč Manchesteru City David Silva (vpravo) strieľa druhý gól do bránky Dynamo Kyjev vo futbalovom zápase osemfinále Ligy majstrov Dynamo Kiev - Manchester City v Kyjeve 24. februára 2016.
Foto: TASR/AP

Pellegrini urobil dobré rozhodnutie, Rebrov priznal: "Boli lepší"

Sen prvýkrát postúpiť medzi osem najlepších v Lige majstrov majú futbalisti Manchestru City na dosah. V stredu triumfovali v Kyjeve nad Dynamom v prvom osemfinále LM 2015/2016 jasne 3:1 a v domácej odvete 15. marca budú mať všetky tromfy v rukách.

"Citizens" dostali na koňa góly Sergia Agüera a Davida Silvu ešte v prvom polčase. Argentínčan strelil jeho 16. gól v posledných 17 dueloch LM, Španiel bol na konci utešenej akcie Agüera so Sterlingom a na zadnej tyči do prázdnej brány nezadržateľne dal na 2:0. Domáci síce sympaticky bojovali a znížili po tečovanej strele Vitalija Bulavského, ale v 90. minúte Yaya Touré peknou technickou strelou k pravej žrdi rozdal karty na postup anglického vicemajstra.

City v najvhodnejšej chvíli zastavili sériu troch prehier v súťažných zápasoch. "Pre trénerov je dôležité, aby robili správne rozhodnutia. Rešpektujeme všetky súťaže, ale cez víkend sme museli dať viacerým hráčom voľno. Veľmi to ovplyvnilo našu hru s Dynamom," reagoval po súboji čílsky tréner víťazov Manuel Pellegrini na prehru 1:5 s Chelsea v FA Cupe. "Tento zápas mal dve časti, v prvom polčase sme dali dva góly, v druhom Kyjev znížil a veľmi sa zlepšil. Joe Hart nás viackrát podržal a našťastie sme v závere opäť skórovali. Výsledok je dôležitý, ale ešte nič nie je hotové. Najhoršia vec, aká by sa nám mohla stať je, že si začneme myslieť, že máme postup vo vrecku. Musíme si uvedomiť, že čelíme dobrému tímu. Ale šance na postup máme väčšie teraz my," dodal.

Kyjev sa do vyraďovačky LM dostal po 17 rokoch. Posledný súťažný zápas odohral ešte v decembri, aj to možno zohralo úlohu. Tréner Sergij Rebrov športovo priznal kvality víťazov: "Hrali sme proti veľmi silnému súperovi, City má jedno z najlepších mužstiev na svete. Videli sme ich veľký potenciál, najmä v útoku. Prehru sme si zaslúžili, lebo sme urobili vlastné chyby. Umožnili sme súperovi ukázať jeho kvalitu. Po dvoch inkasovaných góloch sme sa v druhom polčase osmelili a prebrali iniciatívu, skórovali sme, ale nepremenili ďalšie šance. Moji hráči boli príliš nervózni. Určite aj dlhá zimná prestávka zohrala úlohu, ale teší ma, že hráči nehodili do ringu uterák, snažili sa niečo s priebehom urobiť a bojovali až do konca. Teraz si zanalyzujeme naše chyby a lepšie sa pripravíme na odvetu."