Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Sinner postúpil do prvého singlového grandslamového semifinále

Taliansky tenista Jannik Sinner 11. júla 2023. Foto: TASR/AP

V dueli o finále nastúpi proti víťazovi súboja medzi druhým nasadeným obhajcom titulu Novakom Djokovičovom a Rusom Andrejom Rubľovom.

Londýn 11. júla (TASR) - Taliansky tenista Jannik Sinner postúpil do prvého singlového grandslamového semifinále. Vo štvrťfinále wimbledonskej dvojhry ako ôsmy nasadený hráč zvíťazil nad Rusom Romanom Safiullinom 6:4, 3:6, 6:2, 6:2. V dueli o finále nastúpi proti víťazovi súboja medzi druhým nasadeným obhajcom titulu Novakom Djokovičovom a Rusom Andrejom Rubľovom.

Sinner vstúpil lepšie aj do druhého vzájomného zápasu proti Safiullinovi, keď vďaka brejku v deviatom geme získal prvý set. Ôsmy hráč viedol aj v druhom dejstve 3:1, no potom prehral päť hier za sebou. Jeho súper si tak vo svojom prvom štvrťfinále na Grand Slame pripísal zisk setu. Favorit však opäť zabral v treťom a štvrtom, keď získal zhodne po dva brejky a postúpil.

Dvadsaťjedenročný Talian tak dosiahol svoj životný úspech na podujatiach veľkej štvorky, ktorý môže ešte vylepšiť. "Znamená to pre mňa veľmi veľa. Pracovali sme veľa hodín, aby som dosiahol tento úspech. Snažím sa hrať svoj tenis každý duel a som šťastný, že som postúpil do semifinále. Keď som stratil druhý set, tak to bolo ťažké. Teší ma však, ako som na to dokázal zareagovať. Safiullin je ťažký súper a nie je ľahké proti nemu hrať. Pamätám si, že sme sa stretli spolu asi pred rokom a vtedy to tiež nebolo jednoduché," povedal v pozápasovom rozhovore Sinner. Stal sa najmladším tenisom, ktorý postúpil do semifinále v All England Clube od roku 2007.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Jannik Sinner (Tal.-8) - Roman Safiullin (Rus.) 6:4, 3:6, 6:2, 6:2