Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Skalica na pokraji krachu, klub potrebuje urýchlený prísun financií

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Napriek mimoriadne zložitému stavu sa vedenie klubu snaží podniknúť kroky vedúce k záchrane HK 36 v Tipsport Lige.

Skalica 28. januára (TASR) - Slovenský hokejový klub HK 36 Skalica má vážne existenčné problémy. Dlhoročný účastník najvyššej domácej súťaže nemá k dispozícii finančné prostriedky, aby reagoval na ultimátum zo strany hráčov a bez urýchlenej podpory zo súkromného sektora sa jeho pôsobenie v Tipsport Lige zrejme skončí.

Záhoráci sa borili s náročnou finančnou situáciou už v lete. Na ľad vykorčuľovali až na začiatku augusta, no už vtedy rokovali o tom, či sa tím vôbec postaví na štart domácej súťaže. "Pred vstupom do aktuálneho ročníka sme dostali prísľub od primátora mesta vo veci podpory seniorského hokeja, bez ktorého by sme sa o udelenie licencie po zvážení našich možností neuchádzali. Keď sme sa našej ústnej dohody dovolávali, všetky ústa onemeli," píše sa v oficiálnom vyhlásení na webe hk36.sk.

Vzhľadom na vážnosť súčasnej situácie požiadal o uvoľnenie z tímu jeden z jeho skúsených lídrov René Školiak. Odišiel do Piešťan, ktoré za neho ponúkli finančnú kompenzáciu. Vzbúrili sa však aj ostatní hráči a vedenie potrebuje vyhrotenú situáciu vyriešiť čo najskôr. Podľa informácií z oficiálneho vyhlásenia má na to len niekoľko dní.

"Existenčné problémy, ktoré nás trápia každým dňom viac a viac, hrajú s časom ako s najsilnejšou zbraňou. Hráčsky i realizačný káder tak, ako administratíva klubu, sú tvorené ľuďmi živiacimi svoje rodiny. Ľuďmi, ktorí v súčasnej situácii odvádzajú svoju prácu pre skalický hokej s mizivou vidinou pláce. Nemôžeme sa preto čudovať, že súčasný stav donútil hráčov k stanoveniu ultimáta. Ak sa v nasledujúcich dňoch nepodarí vykryť náklady na chod mužstva, extraligový tím sa s určitosťou rozpadne a seniorský hokej bude nútený odstúpiť z najvyššej slovenskej súťaže," uvádza sa na skalickom webe.

Napriek mimoriadne zložitému stavu sa vedenie klubu snaží podniknúť kroky vedúce k záchrane HK 36 v Tipsport Lige. Generálny manažér Tibor Martinčič sa v minulosti zúčastnil na zasadnutí mestského zastupiteľstva, poslancom objasnil vážnosť situácie, no k otvorenej diskusii primátora s nimi neprišlo. Druhou a poslednou možnosťou je zohnať prísun financií zo súkromného sektora.

"Kritická situácia, v ktorej sa naša organizácia nachádza, sa zdá byť bez akútnej pomoci bezvýchodiskovou. Aj napriek tomu však vedenie klubu intenzívne pracuje na zabezpečení jeho novej a lepšej budúcnosti. Na obzore sa objavil subjekt, ktorý prejavil interes vstúpiť do štruktúr skalického hokeja a chce mu pomôcť svojimi prostriedkami navrátiť jeho stratenu tvár," uviedlo vedenie klubu na záver vyhlásenia.