Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Skalica prehrala s Ružomberkom, Trnava vyhrala nad Myjavou o jeden gól

Futbalisti MFK Ružomberok, archívne foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

MFK mohol po Kružliakovom góle vyrovnať, ale Lietavova perfektná hlavička skončila v 71. minúte len v Šavolových rukaviciach a Gašparíkovi v závere nevyšiel zámer v pokutovom území.

Skalica 3. októbra (TASR) - V úvode zápasu boli aktívnejší domáci. Ako prvý sa hosťujúceho brankára pokúsil prekonať Hlinka, no lopta len tesne preletela bránu. V 17. min. mal Ružomberok výhodu priameho kopu, ten však skončil vo Fišanovom náručí. Aktivita Ružomberka pokračovala. Hostí zdobil najmä spolupráca ofenzívneho dua Jakubko - Lačný, pričom druhý menovaný mohol v 20. min. otvoriť skóre, ale bravúrne mu v tom v poslednej chvíli zabránil Majerník. V závere prvého dejstva zaujal ešte priamy kop domáceho Gašparíka, ktorý letel do brány, výborným zákrokom sa však prezentoval Šavol.

V 61. minúte bol na začiatku gólovej šance Skaličanov Lietava, keď odcentroval z pravej strany do vnútra 16-tky, no jeho prihrávku Čermák do brány neumiestnil. O prvý a zároveň jediný gól zápasu sa po priamom kope postaral Kružliak v 64. minúte. MFK mohol vyrovnať, ale Lietavova perfektná hlavička skončila v 71. minúte len v Šavolových rukaviciach a Gašparíkovi v závere nevyšiel zámer v pokutovom území.

MFK Skalica - MFK Ružomberok 0:1 (0:0)

Gól: 64. Kružliak
Rozhodoval: Straka, ŽK: Kurák - Jakubko, 1307 divákov

zostavy a striedania:
MFK Skalica: Fišan – Konečný, Vaško (78. Šebesta), Čermák (81. Mazan), Kurák – Hlinka, Ciprys, Bariš (68. Ulrich), Gašparík – Lietava, Majerník.
MFK Ružomberok: Šavol – Maslo, Kružliak, Faško (78. Masaryk), Ďubek – A. Lovás (63. Boszorád), Maslo, Lupták, Rosa – Jakubko, Lačný (88. Ondrek)


Hlasy po zápase:

Aleš Křeček, tréner Skalice: "Veľmi sme chceli tento zápas vyhrať, neustrážili sme však jednu štandardnú situáciu súpera. Myslím, že zápas bol o jednom góle alebo o jednej chybe a my sme ju, bohužiaľ, spravili. Aj napriek tomu si myslím, že v druhom polčase sme mali dosť príležitostí na to, aby sme zápas vyrovnali alebo dokonca otočili. Nezostáva nám nič iné, než zodvihnúť hlavu a bojovať ďalej."

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: "Budem veľmi stručný. Pri takýchto poveternostných podmienkach musím byť rád za tri body, ktoré sú pre nás vzhľadom na priebeh duelu veľmi cenné."



Trenčín zvíťazil nad Michalovcami 2:0


Nováčik súťaže prišiel do Trenčína s taktikou udržať čo najdlhšie nerozhodný výsledok a majster sa do šancí v úvode zápasu dostával ťažko. O individuálnu šancu sa po pätnástich minútach hry pokúšal Bala. Z uhla však trafil iba bočnú sieť Kelemenovej brány. Šancí v prvom polčase bolo ako šafranu a iba kvalitná kombinácia a trpezlivosť mohla domácemu tímu pomôcť k tomu, aby mali možnosť ohroziť Kelemena. V 27. min. hosťujúci gólman podbehol center, no jeho spoluhráči loptu odkopli do bezpečia. Po polhodine hry centrovanú loptu síce minul Wesley, tá sa dostala až k Rabiouvi, ktorý umiestnenou strelou k tyči otvoril skóre zápasu. V 40. minúte ani na dvakrát nedokázali Trenčania po rohovom kope prepasírovať loptu do siete, a tak do kabín odchádzali s jednogólovým vedením.

Obraz hry sa po prestávke prakticky nezmenil. Hostia napriek jednogólovej prehre zostali v obrannej ulite. Po hodine hry mohol upokojujúci druhý gól Trenčína po rohovom kope pridať Wesley, Kelemen však jeho hlavičkové zakončenie dokázal vyraziť. O desať minút poslal Madu center na Gubu, ten sa snažil prehodiť brankára, ktorý napokon končekmi prstov loptu vytesnil na brvno. V 78. min namiesto lopty skončil v sieti Wesley, keď nedočiahol na prudkú loptu. Štyri minúty pred naplnením deväťdesiatej minúty mohli Michalovce vyrovnať. Spoza pokutového územia vypálil Mensah a lopta z jeho kopačky rozozvučala brvno. V nadstavenom čase sa domácim predsa len podarilo streliť druhý gól, keď pri brejkovej situácii zostal vo veľkom vápne nikým nepokrytý Bero a upravil na konečných 2:0.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)
Góly:
31. Rabiu, 90.+1 Bero
Rozhodoval: Marhefka, 2315 divákov

zostavy a striedania:
AS Trenčín:
Šemrinec – Šulek, Kleščík, Rundič, Madu – Koolwijk – Rabiu, Bero – Schet (56. Guba), Wesley (86. Holúbek), Bala (46. Van Kessel)

MFK Zemplín Michalovce:
Kelemen – Perez, Khubutia, De Marco, Šimčák – Koscelník, Grič (76. Hamuľak) – Bayon (53. Danko), Sedlák, Mensah – Nworah (53. Kunca)


Hlasy po zápase:

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Dnes to bolo predovšetkým o dobýjaní súperovej brány. Aj keď sme boli dominantní, ťažko sme sa presadzovali v krídelných priestoroch. Po prestriedaní nastalo zlepšenie. Dostávali sme sa až do predfinálnej fázy. Koncovka nebola podľa našich predstáv. Do ďalších zápasov musíme ísť trpezlivo a rýchlejšie v práci s loptou. Na dva góly sme sa až príliš nadreli."

Vladimír Rusnák, asistent trénera Michaloviec: "V Trenčíne sme chceli hrať zo zabezpečenej obrany. Prvý polčas sme obranný blok stiahli až veľmi a mali sme hrať o zónu vyššie. V druhom polčase to bolo o čosi lepšie. V závere sme siahali na bod, viackrát nás podržal brankár. Pri troche šťastia sme mohli streliť gól. Domáci po celý čas kontrolovali hru a vyhrali zaslúžene."


Futbalisti Trnavy vyhrali nad Myjavou o jeden gól


Na snímke vľavo útočník Trnavy Martin Mikovič, archívne foto.
Foto: TASR/Henrich Mišovič
Trnava mala raketový štart do stretnutia, keď už v 1. minúte Mikovič ideálne vysunul Majtána a jeho nezištnú prihrávku poslal Schranz nekompromisne pod brvno myjavskej brány. Hostia sa snažili odpovedať hlavne zásluhou trojice Sládek, Piroska a Pekár. Zahrávali niekoľko rohových kopov, no bez výrazného zakončenia. V 22. minúte domáca obrana na poslednú chvíľu zabránila skórovať Pekárovi a z protiútoku zakončil Mikovič strelou vedľa. O päť minút prestrelil v dobrej šanci Bilovský a na opačnej strane sa ocitol sám na šestnástke Mikovič, no jeho strela sa medzi žrde nezmestila. Po polhodine hry mieril nad bránu z uhla Sládek a o chvíľu po domácom rohovom kope usmernil Schranz loptu hlavou nad myjavskú bránu. V 40. minúte potiahol útočnú akciu Godál, na súperovej polovici vysunul Schranza a jeho prízemnú prihrávku si nešťastne usmernil do vlastnej brány Marček.

Myjavčania do druhého polčasu vystriedali dvoch hráčov a po zlej "malej domov" od Godála mohli aj znížiť, no loptu Bilovského na čiare odvrátil Nikolič. V ďalšom priebehu mali niekoľko dobrých príležitosti pre zmenu Trnavčania. Najskôr Halilovič a o chvíľu i Majtán spoza šestnástky prestrelili. V 59. minúte vyskúšal pozornosť Hrušku Mikovič a o minútu nato po úniku toho istého hráča spálil tutovku Halilovič. V 63. minúte napriahol Casado a jeho lopta sa odrazila len od pravej žrde myjavskej brány. Domáci za tieto zahodené príležitosti pykali v 68. minúte, keď zákrok Nikoliča v domácej šestnástke posúdil rozhodca ako nedovolený a z nariadenej penalty znížil Sládek na 1:2. Po tomto góle hostia ožili a v posledných dvadsiatich minútach mohli minimálne vyrovnať. Trnavčania sa strachovali o víťazstvo najmä pri strele Bílovského či príležitostiach Sládeka, keď v prvom prípade vytlačil loptu pri pravej žrdi Kamenár na roh a rovnako tak o chvíľu trnavský brankár zneškodnil aj druhú príležitosti myjavského útočníka.

Spartak Trnava - Spartak Myjava 2:1 (2:0)
Góly: 1. Schranz, 40. Marček (vl.) - 68. Sládek (z 11 m)
Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Schranz, Nikolič, Godál, Majtán, Benogo - Marček, 6112 divákov

zostavy a striedania:
Spartak Trnava: Kamenár - Janečka, Nikolič, Godál, Čonka - Schranz, Casado, Baez (79. Benogo), Halilovič (69. Harba) - Majtán (86. Vojtuš), Mikovič
Spartak Myjava: Hruška - Karlík (46. Jánošík), Marček, Banovič, Kolár - Daniel (78. Škutka), Bilovský, Kóňa, Pekár - Sládek, Piroska (46. Slančík)



Žilina podľahla Podbrezovej 1:3


Na snímke brankár Podbrezovej Martin Kuciak, archívne foto.
Foto: TASR/Branislav Račko
Prvú príležitosť zápasu tímov z opačných koncov tabuľky mal po chybe domácej obrany hosťujúci Gál Andrezly, ale jeho gólovú radosť v 4. min. zastavil asistent rozhodcu, ktorý odmával ofsajd. Žilinčania sa potom proti sústredenej obrane železiarov nevedeli presadiť, až prišla strela Mihalíka v 14. min., ktorú zasiahol v šestnástke Migaľa rukou a z nariadenej penalty sa Škriniar nepomýlil – 1:0. Horehronci mohli vyrovnať nečakane na konci úvodnej dvadsaťminútovky, keď Gál Andrezly našiel po aute Vaščáka a jeho hlavičkový lob cez Volešáka skončil na brvne brány MŠK. Žilinčania mohli ísť potom zásluhou hlavičky Škriniara do dvojgólového vedenia, no stopér domácich namieril tesne vedľa. Nevyužitá šanca v 25. min. mohla domácich mrzieť, pretože vzápätí mal gól na kopačke Viazanko a o pár minút neskôr Vajda. Technickej strele Bénesa k pravej žrdi v 38. min. zase chýbali do brány centimetre a na začiatku 42. min. sa cez Kuciaka síce dostala strela Williama z otočky, ale do brány neprešla a do prestávky sa tak ďalšieho gólu diváci nedočkali.

Nezáživný futbal z oboch strán po prestávke pokračoval a na vyloženú gólovú príležitosť čakali diváci až do 61. min., William však nestihol v šestnástke dobehnúť na center Mihalíka z ľavej strany. O štyri minúty to skúšal spoza 16-tky Káčer, ale jeho dobrý pokus presvišťal iba tesne vedľa pravej žrde Kuciakovcej brány. Za svoju slabú aktivitu domáci pykali. Vavro fauloval pred veľkým vápnom a po následnej štandardke a trme – vrme v šestnástke Kapor hlavou vyrovnal na 1:1. O štyri minúty prišiel ďalší šok na úkor favorita. Viazanko poslal spätný center z bránkovej čiary na Gál Andrezlyho a aktívny stredopoliar Podbrezovej dostal svoj tím do vedenia. Hostia svoju desaťminútovku z ríše snov využili aj do tretice, keď v 77. min. opäť Gál Andrezly vyhral bežecký súboj s Maboukom a povedľa vybehnutého Volešáka zvýšil už na 3:1 pre Podbrezovú. A to ešte v 84. min. mohol Gál Andrezly zavŕšiť svoj hetrik, ale loptu poslal tesne vedľa brány. Domáci ešte neskladali zbrane, no Hlohovského nožničky ani strela Paura sa medzi Kuciakove tri žrde nezmestili. Kuciak si však už do záveru zápasu udržal čisté konto a Podbrezová si tak po deviatich zápasoch konečne pripísala na konto plný bodový zisk.

MŠK Žilina – ŽP Šport Podbrezová 1:3 (1:0)
Góly: 15. Škriniar (11 m) – 67. Kapor, 71. a 77. Gál Andrezly
Rozhodoval Horváth, ŽK: 66. Vavro, 75. Paur – 14. Migaľa, 71. Gál Andrezly, 85. Vaščák, 90.+ Kuciak, 2218 divákov.

Zostavy:
Žilina:
Volešák – Paur, Vavro, Škriniar, Mazáň – Pečovský – Káčer (69. Haskič), Bénes – Špalek (58. Mabouka, 78. Hlohovský), William, Mihalík

Podbrezová: Kuciak – Migaľa, Kupčík, Vajda, Andrič – Kapor – Viazanko (81. J. Pančík), Kochan, Podio, Gál Andrezly (90.+ Mehanovič) – Vaščák (87. Sabler)


Hlasy po zápase:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Dnes to bol deň blbec, prehru beriem na seba. Neurobil som správne rozhodnutia, ani v základnej zostave, ani pri striedaniach, ktoré nepomohli mužstvu. Súperovi gratulujem, pre nás všetkých je to obrovské poučenie.“

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: „Som šťastný a veľmi rád, že sme vyhrali v prostredí, odkiaľ sa body nenosia a kde sa nevyhráva. Chlapcov chválim za kolektívny a disciplinovaný výkon, ktorý si užili. Pre nás sú to nie zlaté, ale diamantové body a máme z nich obrovskú radosť. Je to znamenie pre kabínu, že sme sa vydali správnym smerom a že poctivá robota prináša ovocie.“