Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futbalisti druholigového MFK Skalica postúpili do finále Slovnaft Cupu

Na snímke radosť hráčov Skalice po strelení gólu v odvetnom zápase semifinále Slovnaft Cup-u MFK Skalica - FK Poprad v Skalici 12. apríla 2017. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Skaličania potrebovali na zmazanie jednogólového manka z prvého zápasu len osem minút.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Futbalisti druholigového MFK Skalica postúpili do finále Slovnaft Cupu. V stredajšom odvetnom súboji semifinále 48. ročníka Slovenského pohára zdolali FK Poprad 2:0 a po prehre 0:1 v prvom súboji pod Tatrami získali finálovú miestenku.



V záverečnom súboji o trofej sa Záhoráci stretnú so Slovanom Bratislava. Finále je na programe 1. mája v Poprade.

Slovenský pohár/Slovnaft Cup - odveta semifinále:

MFK Skalica - FK Poprad 2:0 (1:0)

Góly: 8. Hruška, 69. Šebesta. ŽK: Szöcs, Majerník, Hruška, Lipták, Hlavatovič - Palša, Kukoľ, Šesták.

Rozhodovali: Pavlík - Žákech, Pozor, 1135 divákov.

zostavy:

Skalica: Čikoš-Pavličko – Szöcs, Švrček, Lipták, Vaščák (89. Milunovič), Šebesta, Hlavatovič, Mizerák, Majerník, Mészáros (90. Ulrich), Hruška (90. Jakubek)

Poprad: Malec – Hatok, Palša, Peciar, Maťaš (38. Kica), Hric, Medak (72. Bilas), Kukoľ, Šesták (84. Šuľa), Kapláň, Šašinka

/prvý zápas: 0:1, postúpila Skalica/




Skaličania potrebovali na zmazanie jednogólového manka z prvého zápasu len osem minút. Z prvej šance stretnutia otvoril skóre útočník Hruška. Gól viac nabudil hostí a tí sa viackrát pokúšali o vyrovnanie. V prvom polčase kopali štyri rohové kopy, ktoré im však k skórovaniu nepomohli.



Za nepremenné šance pykali v druhom polčase, keď postupový gól pre Skalicu zaznamenal v 69. minúte Šebesta. Záverečné šance Popradu výraznejší tlak nepriniesli a domáci si postupový výsledok na konci postrážili. Skaličania, ktorým v II. lige skupiny o postup do Fortuna ligy patrí druhé miesto a majú šancu na účasť medzi elitou, tak dostanú šancu zabojovať aj o ďalšiu trofej.

Hlasy po zápase /zdroj: mfkskalica.sk/:

Jozef Kostelník, tréner Skalice: "Myslím, že sme si zaslúžili tento postup, boli sme dnes futbalovejší a viac sme chceli vyhrať a to bol kľúč k úspechu. Sme veľmi radi, že sa nám to podarilo a strelili sme doma tie dva potrebné góly, ktoré nás posunuli do vytúženého finále. No od zajtra sa už sústredíme na ligu a zápas v Liptovskom Mikuláši, ktorý nás čaká tento víkend. Chcem poďakovať chlapcom za dnešný predvedený výkon a takisto našim fanúšikom za ich podporu."

František Šturma, tréner Popradu: "Zápas sme nezačali ideálne a hneď na začiatku sme preto aj inkasovali gól. Na domácich bola vidieť väčšia agresivita, veľká chuť po víťazstve a to dnes aj rozhodlo. Domáci mali výborne prepracovanú obranú fázu a ich obrana je naozaj dobrá, v závere už sme skúšal nakopávať lopty na našich vysokých útočníkov, no bez úspechu. Gratulujem súperovi k postupu a prajem veľa štastia vo finále a taktiež im prajem, aby sa im podarilo postúpiť do najvyššej sútaže. Na záver chcem poďakovať svojim chlapcom za ich bojovnosť v oboch zápasoch."