Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Skalica začala prípravu s 24 hráčmi, na lane dve väčšie ryby

Na snímke hráči futbalového klubu MFK Skalica, ktorí začali s prípravou na jarnú časť Fortuna ligy v Skalici 4. januára 2016. Foto: TASR/Martin Palkovič

Vedenie Záhorákov je už dohodnuté aj na príchode brankára Martina Krnáča zo Slovana

Skalica 4. januára (TASR) - Futbalisti MFK Skalica začali v pondelok ako vôbec prví zimnú prípravu na jarnú časť Fortuna ligy 2015/2016, tréner Štefan Horný mal k dispozícii 24 hráčov (2 dorastencov). Po tradičnom posviatočnom vážení a testovaní nabehli futbalisti posledného mužstva tabuľky, ktorých čakajú na jar ťažké boje o záchranu, do ostrého úvodného tréningu prípravy. Tú celú absolvujú v domácich podmienkach.

V mužstve sa objavilo niekoľko nových tvárí. Zo Slovana Bratislava duo hráčov v poli David Hudák (polročné hosťovanie) - Timotej Záhumenský, zo Zbrojovky Brno na polročné hosťovanie prišiel David Štrombach. Novicom v kádri MFK je aj Lukáš Hlavatovič, ktorý hral v SMF Senec, resp. brankár Miroslav Bréda z Liptovského Mikuláša.



Vedenie Záhorákov je už dohodnuté aj na príchode brankára Martina Krnáča zo Slovana, ten sa k tímu pridá 11. januára. "Na lane máme aj na slovenské pomery dve veľké ryby. To však nie je úplne dotiahnuté, preto by som to ešte nešpecifikoval. Jasno ale bude určite do 15. januára," povedal pre TASR Roman Čavojský, manažér A-mužstva.

Na prvom tréningu ešte pre pracovné povinnosti chýbal Peter Vaško, po chirurgickom zákroku (vyčistenie chrupavky v kolene) len individuálne trénoval Marek Hlinka. Hráči absolvovali už prvé bežecké dávky, po ktorých nasledovala hra. Celú prípravu absolvujú v domácich podmienkach, herné sústredenie v zahraničí v pláne nemajú. Prvý prípravný duel je na programe na domácej umelej tráve so Sereďou 16. januára, generálkou na ligu bude súboj 20. februára tiež v domácom prostredí s Karvinou.



Zoznam prípravných zápasov MFK Skalica:

16. januára o 11.00 hod. MFK Skalica - ŠKF Sereď (umelá tráva MFK)
30. januára o 11.00 h MFK Skalica - SC Znojmo (umelá tráva MFK)
13. februára o ? h MFK Skalica - Sigma Olomouc
16. februára o 12.00 h MFK Skalica - FK Poprad (umelá tráva MFK alebo Kopčany)
20. februára o 14.00 h MFK Skalica - MFK Karviná (umelá tráva MFK alebo Kopčany)