Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Sklamaný Chovanec po ťažkej lekcii od Sparty

Na snímke tréner Slovana Jozef Chovanec v zápase skupinovej fázy Európskej ligy v I-skupine medzi ŠK Slovan Bratislava - Sparta Praha 23. októbra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovan sa chcel proti bývalému federálnemu rivalovi naštartovať, výkonnostne však na Spartu nemal.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Čakanie futbalistov Slovana Bratislava na víťazstvo sa po štvrtkovom súboji I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 so Spartou Prahou (0:3) natiahlo už na osem zápasov.

V prípade úradujúceho slovenského majstra sa nenaplnila stará pravda o novej metle, ktorá dobre metie. Nový tréner Jozef Chovanec, ktorý vo funkcii nahradil krajana Františka Straku, za pár dní zázrak nedokázal spraviť. "Belasí" sa naposledy tešili z triumfu 10. septembra v zápase Slovnaft Cupu proti Modranke (5:1), ďalší pokus prelomiť čiernu sériu budú mať v nedeľňajšom zápase 15. kola Fortuna ligy v Ružomberku.

Slovan sa chcel proti bývalému federálnemu rivalovi naštartovať, výkonnostne však na Spartu nemal. Veľkú rolu zohralo aj psychologické rozpoloženie mužstiev. Kým hostia prišli na Pasienky ako druhý tím Synot ligy zdravo sebavedomí, na Slovan po sérii zlých výsledkov padla "deka". Aj preto prehral 0:3 a na bodovom i gólovom konte I-skupiny mu stále svieti nula, ktorá prakticky zahatala "belasé" nádeje pomýšľať na postup do jarného 16-finále európskej súťaže číslo dva.

"Pozitívne dojmy nie sú, prehrali sme, je to sklamanie. Myslím, že vysoké tempo sme nedokázali dobre zvládnuť. My nedostupujeme súpera, lebo nestíhame fyzicky. Potom robíme chyby a inkasujeme góly. Už aj prvý polčas sme mali problémy. Dnes sa hrajú kolmé prihrávky a v pohybe, bude trvať, kým to naši hráči pochopia. Chlapcov som poznal v súboji s ťažkým súperom, to je pre mňa dôležitý materiál," uviedol Chovanec po svojom debute na lavičke Slovana.

Zápas Slovana so Spartou prerušil hlavný rozhodca v 42. minúte po tom, ako priaznivci hostí prevalili plot na svojom sektore a ohrozovali bezpečnosť divákov na susednej tribúne, zasahovať musela polícia a ťažkoodenci. Polčas sa dohral až po 40-minútovom prerušení, po zmene strán to však v "kotle" sparťanov stále vrelo. "Z toho, čo sa stalo pri prerušení, je človeku smutno. Futbal sa hrá pre divákov a toto v 21. storočí na štadióny nepatrí," uviedol na margo incidentov v hľadisku Chovanec.