Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Slovinci na SP vo Wisle bez D. Prevca, nemá formu

Slovinský skokan na lyžiach Domen Prevc. Foto: TASR/AP

Do tímu sa naopak po operácii kolena vrátil bývalý majster sveta v letoch na lyžiach Robert Kranjec, v nominácii nechýba ani Domenov starší brat Peter Prevc.

Wisla 13. novembra (TASR) - Nová sezóna Svetového pohára v skokoch na lyžiach sa začne v piatok v poľskej Wisle bez Domena Prevca. Osemnásťročný mladík, ktorý vlani dominoval v prvej časti ročníka, ale postupne stratil formu, stále nemá potrebnú výkonnosť a nezmestil sa do slovinskej nominácie na prvé preteky olympijskej sezóny. Do tímu sa naopak po operácii kolena vrátil bývalý majster sveta v letoch na lyžiach Robert Kranjec, v nominácii nechýba ani Domenov starší brat Peter Prevc, informovala agentúra APA.

Domen Prevc mal v minulej zime impozantný vstup, keď zo siedmich podujatí vyťažil štyri víťazstvá, jedno druhé miesto a pred Turné štyroch mostíkov suverénne viedol poradie SP. Potom sa ale prepadol a z MS v Lahti ho pre slabé výkony predčasne poslali domov. Do kolotoča SP sa ešte na chvíľu vrátil, ale jeho maximum bolo ôsme miesto. V konečnom poradí seriálu skončil na šiestej priečke.