Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejový Edinburgh získal ďalšiu posilu zo Slovenska

Na archívnej snímke zo 14. októbra 2011 hráč Slovana Lukáš Bohunický a hráč Žiliny Jakub Linet (dole). Foto: TASR/Michal Svítok

K štvorici Slovákov pribudne Lukáš Bohunický, ktorý bude hrať v budúcej sezóne najvyššiu britskú súťaž EIHL.

Edinburgh 16. augusta (TASR) - Slovenský hokejista Lukáš Bohunický bude hrať v budúcej sezóne najvyššiu britskú súťaž EIHL v klube Edinburgh Capitals. V tíme tak bude pôsobiť s ďalšími štyrmi Slovákmi vrátane hrajúceho trénera Richarda Hartmanna.

"Lukáš je fyzicky veľmi dobre stavaný obranca. Má dvojročné skúsenosti zo zámoria a na konte viac ako 200 zápasov v slovenskej extralige," uviedol na oficiálnom webe škótskeho klubu Hartmann. Na novú výzvu sa teší aj 24-ročný bek: "Teším sa na príchod do krásneho mesta. Stanovil som si vysoké ciele a chcem tímu pomôcť k víťazstvám."

Bohunický pôsobil v uplynulej sezóne v prvej českej lige, kde obliekal dresy Mladej Boleslavi a Českých Budějovíc. V minulosti hrával aj v zámorskej CHL v tíme Missouri Mavericks, na Slovensku obliekal dres bratislavského Slovana a v sezóne 2007/2008 s ním získal majstrovský titul. Od začiatku roku 2012 mu Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) spoločne so Samirom Salijim a Marcelom Šterbákom pozastavila aktívnu činnosť na jeden rok za prítomnosť zakázanej látky 4-metyl-2-hexananín v tele.