Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Škriniara povedie v Interi Miláno táto trénerská veličina

Hráči milánskeho Interu s Milanom Škriniarom uprostred. Foto: TASR/AP

Účastník Serie A neinformoval o dĺžke zmluvy, podľa talianskych médií podpísal kouč trojročný kontrakt v hodnote deväť miliónov eur plus bonusy.

Miláno 31. mája (TASR) - Antonio Conte sa stal novým trénerom talianskeho futbalového klubu Inter Miláno, ktorého dres oblieka aj slovenský reprezentačný obranca Milan Škriniar. Vedenie "nerazzurri" predstavilo verejnosti nového kormidelníka v piatok ráno.

Conte nahradil na lavičke Luciana Spalettiho. Účastník Serie A neinformoval o dĺžke zmluvy, podľa talianskych médií podpísal kouč trojročný kontrakt v hodnote deväť miliónov eur plus bonusy. "Odhodlaný a ambiciózny Antonio Conte začína teraz svoje dobrodružstvo v Interi," uviedlo vedenie klubu vo svojom vyhlásení.

Milánsky klub sa druhýkrát za sebou kvalifikoval do Ligy majstrov, keď vo víkendovom záverečnom kole Serie A zvíťazil na domácej pôde nad zostupujúcim Empoli 2:1 a zabezpečil si tak konečné štvrté miesto v tabuľke. "Som si istý, že Conte nám pomôže dosiahnuť vytýčené ciele a naplniť našu misiu, teda urobiť tento klub jedným z najlepších na svete," uviedol na klubovom webe čínsky prezident Interu Steven Čang.

Conteho meno sa okrem Interu spájalo aj s návratom do Juventusu Turín, s ktorým sa stal v rokoch 2011 až 2014 trikrát majstrom Serie A. Štyridsaťdeväťročný tréner v minulosti viedol aj taliansku reprezentáciu a naposledy londýnsku Chelsea, na ktorej lavičke skončil vlani v júli. "Začína sa nová kapitola v mojom živote. Som skutočne nadšený," vyhlásil Conte.