Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
< sekcia Šport

Škrtel podpísal s Basaksehirom ročnú zmluvu: Vítame ho v rodine

Martin Škrtel, archívna snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Martin Škrtel pôsobil v Turecku uplynulé tri roky v drese Fenerbahce Istanbul.

Istanbul 3. septembra (TASR) - Slovenský futbalista Martin Škrtel podpísal kontrakt na rok s tureckým FK Basaksehir Istanbul. Klub o tom informoval v noci na utorok na svojom oficiálnom webe. Finančné aspekty zmluvy nezverejnili.

"Dohodli sme sa s úspešným obrancom. Vítame Martina do našej rodiny a prajeme veľa úspechov v oranžovom drese," uviedol Basaksehir na svojom webe.

Škrtel krátko predtým po vzájomnej dohode ukončil kontrakt s Atalantou Bergamo. V treťom tíme uplynulého ročníka Serie A pôsobil iba tri týždne, podľa talianskych médií stáli za jeho odchodom nezhody s trénerom Gian Pierom Gasperinim, týkajúce sa tréningového procesu a taktiky.

Škrtel pôsobil v Turecku uplynulé tri roky v drese Fenerbahce Istanbul. Basaksehir obsadil v sezóne 2018/2019 druhé miesto v ligovej tabuľke.

V tomto tíme pôsobil v minulosti aj ďalší bývalý slovenský reprezentant Filip Hološko a Škrtel to vtipne pripomenul prostredníctvom prezentácie na klubovom twitteri. Tridsaťpäťročný útočník si obliekal dres Basaksehiru v roku 2011, počas hosťovania z Besiktasu odohral desať zápasov a strelil päť gólov.