Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Škrtel tvrdí, že v zajtrajšom dueli bude kvalita na strane nášho tímu

Na snímke futbalista Martin Škrtel, archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

Slováci sa chcú vyhnúť tomu, aby si skvele rozbehnutú kvalifikáciu pokazili stratou bodov na domácom ihrisku.

Žilina 26. marca (TASR) - Deň pred kvalifikačným duelom o postup na EURO 2016 proti Luxembursku v Žiline rezonoval v tábore slovenskej futbalovej reprezentácie imperatív víťazstva nad outsiderom skupiny. Kouč Ján Kozák i obranca Martin Škrtel ale varovali pred podcenením súpera a skloňovali slovo rešpekt. Slováci sa chcú vyhnúť tomu, aby si skvele rozbehnutú kvalifikáciu pokazili stratou bodov na domácom ihrisku.

"Bola by škoda pokaziť to, keď to máme tak dobre rozbehnuté," zdôraznil na štvrtkovej tlačovej konferencii tréner Kozák. "Cieľom je nadviazať na dobré výkony a výsledky, ktoré chlapci dosahovali v minulom roku. Prvý zápas jari je vždy nevyspytateľný a ja mám rešpekt na tejto úrovni pred každým súperom. Ale kvalita je vyššia na našej strane, je taká, že môžeme súperiť s hociktorým mužstvom v Európe. Hráči dozreli a ja verím, že to prenesú aj na ihrisko. Čaká nás dôležitý zápas, radi by sme dobrým výkonom potešili aj fanúšika, aby sme všetci boli po zápase spokojní. Jednoznačne chceme vyhrať."

Slováci v kvalifikácii postupne zvíťazili nad Ukrajinou (1:0), Španielskom (2:1), Bieloruskom (3:1) i Macedónskom (2:0) a s plným počtom 12 bodov sú lídrami skupiny. "Pre hráčov i pre mňa je postup na majstrovstvá Európy obrovská výzva. Vstup do nového roku je skutočne dôležitý. Máme mužstvo, ktoré už niečo dosiahlo, má dostatok skúseností. Chlapci hrajú v dobrých kluboch, majú dobrú športovú formu a ja by som si prial, aby to, čo majú v sebe, nechali aj na ihrisku. A som presvedčený, že potom dosiahneme aj dobrý výsledok. Naša túžba po víťazstve je veľká. Ale uznávam aj kvalitu Luxemburska, hrajú zaujímavý futbal. V minulosti nie tak dávnej dosiahli veľmi dobré výsledky a niekedy bol ich výkon ešte lepší ako výsledky," dodal kormidelník slovenskej ekipy.

Pilier defenzívy FC Liverpool Škrtel sa na návrat do kabíny národného tímu tešil. "Neboli sme dlho spolu. A myslím si, že každý jeden z nás sa na zraz tešil. Urobili sme si dobrú atmosféru a pevne verím, že to prenesieme aj do piatkového zápasu. Sme radi, že je vypredané. Vždy sme si želali, aby sa ľudia prišli pozrieť na naše mužstvo a nie na súpera. Dúfam, že štadión bude plný a my fanúšikov potešíme, či už hrou alebo aj víťazstvom. Tlak ani nervozitu necítim, skôr som plný očakávania."

Luxembursko je síce outsiderom skupiny, Škrtel ale súpera neberie na ľahkú váhu: "Presvedčili sme sa už v minulosti, že povinné víťazstvá sa rodia ťažšie. Ale myslím si, že toto mužstvo už má svoje skúsenosti. A dobre vieme, že žiadny zápas netreba podceniť. Aj v piatok sa budeme maximálne koncentrovať na náš výkon a urobíme všetko pre dobrý výsledok. Luxembursko sem podľa mňa nepríde len betónovať. Hrali proti Španielom aj Ukrajine na dvoch útočníkov. Videli sme ich na videu, rozobrali sme si ich hru a snažili sa na nich pripraviť čo najlepšie. My si veríme, vieme, že kvalita je na našej strane."