Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

VIDEO: SKVELÉ: SLOVENSKO je v osemfinále EURO 2016

Na snímke slovenskí futbalisti pózujú pred zápasom B-skupiny na majstrovstvách Európy vo futbale medzi Ruskom a Slovenskom 15. júna 2016 vo francúzskom Lille. Dolný rad zľava Peter Pekarík, Marek Hamšík, Róbert Mak, Vladimír Weiss, Ondrej Duda a Viktor Pečovský. Horný rad zľava Ján Ďurica, brankár Matúš Kozáčik, Martin Škrtel, Tomáš Hubočan a Juraj Kucka. Foto: TASR - Michal Svítok

Do vyraďovacej fázy šampionátu vo Francúzsku posunulo slovenských reprezentantov utorňajšie víťazstvo Nemecka 1:0 nad Severným Írskom v C-skupine.


Vichy 21. júna (TASR) - Slovenskí futbalisti postúpili na EURO 2016 vo Francúzsku do osemfinále. Do vyraďovacej fázy ich posunulo utorňajšie víťazstvo Nemecka 1:0 nad Severným Írskom v C-skupine, po ktorom je jasné, že SR v tabuľke tretích mužstiev neskončí horšie ako na piatom mieste.

Zverenci trénera Jána Kozáka obsadili so štyrmi bodmi a skóre 3:3 v tabuľke B-skupiny tretiu pozíciu za víťazným Walesom a druhým Anglickom. Zo šiestich tímov na tretích pozíciách ich už nemôžu preskočiť trojbodové Albánsko a Severné Írsko. Bez ohľadu na výsledky dvoch zvyšných utorňajších duelov a štyroch stredajších stretnutí im tak nemôže uniknúť postup.

Na snímke slovenskí futbalisti pózujú pred zápasom B-skupiny na majstrovstvách Európy vo futbale medzi Ruskom a Slovenskom 15. júna 2016 vo francúzskom Lille. Dolný rad zľava Peter Pekarík, Marek Hamšík, Róbert Mak, Vladimír Weiss, Ondrej Duda a Viktor Pečovský. Horný rad zľava Ján Ďurica, brankár Matúš Kozáčik, Martin Škrtel, Tomáš Hubočan a Juraj Kucka.

"Nepostúpiť so štyrmi bodmi bolo možné len v čisto teoretickej rovine. Mne osobne odľahlo už včera, keď sme získali bod s Angličanmi. Prišli sme sem s úmyslom naplniť očakávania postupom do osemfinále. Som rád, že me tento cieľ dosiahli. Sú pred nami nové výzvy. Nevieme ešte, proti komu budeme hrať a kedy, ale každopádne sa chceme na tento zápas pripraviť čo najlepšie," povedal pre TASR v bezprostrednej postupovej reakcii asistent trénera Štefan Tarkovič.



Slováci sa v boji o postup do štvrťfinále stretnú s víťazom C-skupiny Nemeckom alebo s prvým tímom D-skupiny (Španielsko/Chorvátsko). Ak by prišlo k repríze májového prípravného duelu v Augsburgu, v ktorom Slováci senzačne zdolali úradujúcich majstrov sveta 3:1, hralo by sa v nedeľu 26. júna o 18.00 SELČ v Lille. V rovnakom dejisku už slovenskí futbalisti na šampionáte hrali, v druhom vystúpení B-skupiny zdolali Rusov 2:1. Menej pravdepodobná, ale stále možná alternatíva je, že si debutant na turnaji zahrá v sobotu 25. júna o 21.00 SELČ v Lens proti jednému z dvojice Španielsko - Chorvátsko.

Priebežná tabuľka tímov na tretích priečkach v skupinách EURO 2016 vo futbale:
1. SLOVENSKO 3 1 1 1 3:3 4*
2. Severné Írsko 3 1 0 2 2:2 3
3. Albánsko 3 1 0 2 1:3 3
4. Portugalsko 2 0 2 0 1:1 2
------------------------------------------
5. Česko 2 0 1 1 2:3 1
6. Švédsko 2 0 1 1 1:2 1
*-istá účasť v osemfinále