Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Sky: Hamilton opustí Mercedes a v roku 2025 prestúpi do Ferrari

Britský jazdec Mercedesu Lewis Hamilton prichádza na medzinárodný okruh v bahrajnskom Sachíre vo štvrtok 2. marca 2023. Foto: TASR/AP

Hamilton pôsobí v Mercedese od roku 2013 a vlani podpísal dvojročný kontrakt do konca sezóny 2025. Podľa najnovších informácií ho však nedodrží a v nemeckom tíme zostane len do konca tejto sezóny.

Berlín 1. februára (TASR) - Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton by mal podľa viacerých médií šokujúco prestúpiť z Mercedesu k veľkým rivalom z Ferrari. Stať sa tak má po sezóne 2024, v tíme z Maranella má nahradiť Carlosa Sainza.

Vo štvrtok informovali o prekvapujúcej správe okrem iných aj televízia Sky, ktorá o prestupe hovorila v podstate už ako o hotovej veci, či špecializovaný portál Autosport. Sky uviedla, že šéf Mercedesu Toto Wolff by mal informovať pracovníkov stajne neskôr vo štvrtok a v rovnaký deň sa očakáva aj oficiálne vyhlásenie. Autosport napísal, že rokovania sú v pokročilom štádiu a kontrakt by mali podpísať pravdepodobne do konca týždňa.

Podľa informácií BBC Sport zvolal Mercedes všetkých členov tímu na míting vo štvrtok o 15.00 h s Wolffom a technickým riaditeľom Jamesom Allisonom, kde by im mali oznámiť odchod Hamiltona.

Nová sezóna F1 odštartuje v sobotu 2. marca Veľkou cenou Bahrajnu. Hamilton pôsobí v Mercedese od roku 2013 a vlani podpísal dvojročný kontrakt do konca sezóny 2025. Podľa najnovších informácií ho však nedodrží a v nemeckom tíme zostane len do konca tejto sezóny. Tridsaťdeväťročný pretekár predtým jazdil za McLaren, s ktorým získal prvý titul majstra sveta.

Mercedes a Ferrari odmietli odpovedať na otázky agentúry DPA ohľadom Hamiltonovho prestupu.

Ferrari sa o jeho služby uchádzalo už dlhšie, no doteraz ho nedokázalo presvedčiť. Talianska stajňa nedávno oznámila, že podpísala nový viacročný kontrakt s Monačanom Charlesom Leclercom, zmluva s druhým pilotom Carlosom Sainzom však vyprší na konci tohto roka.