Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

KONIEC V POHÁRI EHF: Slabá strelecká efektivita stála Iuventu postup

Na snímke tretí zľava tréner Iuventy Michalovce František Urban s hráčkami Foto: TASR/Roman Hanc

Mrzí nás to, uviedol po zápase tréner.

Michalovce 17. januára (TASR) - Pre hádzanárky Iuventy Michalovce je už účinkovanie v pohári EHF minulosťou. Osemfinálový dvojzápas s TuS Metzingen nezvládli a mrzieť ich môže najmä premárnený šesťgólový náskok v prvom zápase. Michalovčanky si v odvete verili, ale doplatili na slabú streleckú efektivitu.

Hádzanárky slovenského majstra si uvedomovali, že odvetný zápas musia vyhrať minimálne o štyri góly. Presne takým rozdielom (26:30) totiž prehrali v Tübingene s domácim Metzingenom. Zo štvorgólovej straty najviac ukrojili v 6. minúte odvety, keď viedli 3:1. V nasledujúcich minútach sa však trápili v koncovke a veľakrát neskórovali ani z pomerne jednoduchých situácií. "Mrzí nás to, pretože sme do zápasu vstúpili celkom dobre. Aj v ďalšom priebehu sme si vytvorili strelecké príležitosti, ale nepremenili sme ich. V čase, keď sa zápas mohol zlomiť v náš prospech, sme nedali dve sedmičky," uviedol pre TASR tréner Iuventy František Urban.

Maximom Michalovčaniek v odvetnom zápase bol spomínaný náskok 3:1 z úvodu. Neskôr už iba znižovali stratu na nemecký tím, ktorý si už postup nenechal ujsť a zvíťazil 26:22. "Tréner nás pred zápasom upozorňoval na to, aby sme aj v prípade, že budeme prehrávať o 2-3 góly, stále hrali sovju hru. Nemky v prvom zápase otočili skóre, keď prehrávali o šesť gólov a niečo podobné sa mohlo podariť aj nám. Keď však nepremieňame šance, tak ťažko. Nemôže sa nám stať, aby sme vlastnú presilovku prehrali 0:2," mrzelo Patríciu Wollingerovú, ktorá bola s piatimi gólmi najlepšou strelkyňou domácich.

Tréner slovenského tímu už krátko po žrebe pre TASR prezradil, že ho teší skutočnosť, že odvetný zápas bude hrať Iuventa na domácej palubovke. Diváci v Chemkostav aréne vytvorili búrlivú kulisu, neustále povzbudzovali Iuventu, ale to nestačilo. Nielen prvý, ale aj druhý osemfinálový zápas napokon skončil prehrou o štyri góly. "Verili sme si nielen pred odvetným zápasom, ale už po samotnom žrebe. Aj naši diváci mohli vidieť, že Nemky neboli o nič lepšie. Sme na rovnakej výkonnostnej úrovni. Neviem, čím to je, ale nielen my, ale aj naše reprezentačné družstvá si často vyberú hluchú pasáž a tá potom mrzí," poznamenal tréner Urban.

Jeho zverenky napokon na vytúžené štvrťfinále pohára EHF, ktoré by bolo ich historickým maximom, nedosiahli. Na ceste do osemfinále najskôr pohodlne prekročili prekážku v podobe tímu luxemburských amatérok, v ďalšom kole získali cenný skalp španielskeho tímu Balonmano Bera Bera. "Prvý dvojzápas s luxemburským tímom bol povinnosť. Potom sme, najmä zásluhou výborného výkonu v domácom prostredí, vyradili španielskeho majstra. Zápasy proti Metzingenu boli ďalšou skúsenosťou pre naše družstvo. Myslím si, že dievčatá si uvedomia, že v každom zápase treba hrať celých 60 minút," dodal tréner František Urban.

Slovenský tím je už pravidelným účastníkom pohára EHF a v prestížnej súťaži chce účinkovať aj v nasledujúcej sezóne. "Pokiaľ zostane toto družstvo dlhšie pokope, tak môže ísť veľmi ďaleko. Aj teraz sme verili tomu, že sa dostaneme ďalej. Dali sme do toho srdce, no nevyšlo to. Môžeme byť rady, že sme postúpili cez Španielky, ale mrzí nás, že nie aj cez Nemky. Škoda, boli hrateľné," dodala Patrícia Wollingerová. Michalovčanky sa tak môžu naplno sústrediť na zápasy vo WHIL. Jarná časť československej súťaže štartuje v sobotu 23. januára, líder tabuľky sa predstaví v Olomouci.

Iuventa Michalovce v pohári EHF 2015/2016:
2. kolo: Iuventa - HC Standard Luxemburg (Lux.) 48:15 (d), 47:10 (d)
3. kolo: Iuventa - Balonmano Bera Bera (Špan.) 34:29 (d), 24:24 (v)
osemfinále: Iuventa - Tus Metzingen (Nem.) 26:30 (v), 22:26 (d)