Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Slafkovský prvýkrát zapózoval v drese Montrealu s číslom 20

Na snímke hokejista Juraj Slafkovský získal ocenenie Najlepší hráč do 20 rokov, Najlepší útočník a Hokejista roka počas odovzdávania ocenení Hokejista roka 2022 v Bratislave 11. augusta 2022. Foto: TASR

Historicky najvyššie draftovaný Slovák do NHL povedal, že si nie je istý, ako sa má cítiť, keď bude mať čoskoro vlastnú kartičku.

Washington 7. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Juraj Slafkovský bol jedným z 27 hráčov, ktorí sa v utorok predstavili na podujatí Hráčskej asociácie NHL (NHLPA) pri akcii na predstavenie nováčikov. Na ľade tréningovej haly Medstar Capitals Iceplex vo Washingtone zapózovali v dresoch a ich fotky budú súčasťou oficiálnych zberateľských kariet Upper Deck. Informovala oficiálna stránka nhl.com.

Hráči strávili svoj deň na ľade aj mimo neho, podpísali desiatky propagačných materiálov a krátko sa predstavili aj na ľade. "Je dosť ťažké rozdať toľko podpisov, ale je to zábava. Vnímam to však pozitívne, pretože počas akcie sa môžete stretnúť s inými chalanmi a stráviť spoločný čas. Urobili sme pár fotiek, páčilo sa mi to," povedal Slafkovský. Historicky najvyššie draftovaný Slovák do NHL povedal, že si nie je istý, ako sa má cítiť, keď bude mať čoskoro vlastnú kartičku: "Záleží na tom, ako bude vyzerať moja tvár," poznamenal hráč Montrealu.

Spolu s fotkami a podpismi bolo súčasťou dňa aj nahrávanie hráčov pri rozstreloch a oslavách gólu a súboje 3 na 3. Všetko to bolo súčasťou uvoľnenej atmosféry, ktorá trvala od pondelkového večera, keď si hráči zahrali aj golf. Vo Washigntone bol aj útočník Shane Wright, ktorého draftoval tím Seattle Kraken zo 4. miesta: "O pár dní odchádzam do kempu v Seattli. Už len nasadenie ponožiek tak, aby ladili s dresom, mi dáva pocit, že toto je realita. A je to naozaj skvelé," príblížil Kanaďan svoje pocity pre tréningovým kempom.