Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Šláger s Juventusom môže Neapol priblížiť k titulu

Marek Hamšík (v popredí) Foto: TASR/AP

Neapol má najúdernejšiu ofenzívu v lige, keď v 24 kolách dokázal súperom nastrieľať 53 gólov.

Rím 12. februára (TASR) - Futbalisti SSC Neapol môžu v sobotňajšom šlágri 25. kola talianskej Serie A spraviť ďalší dôležitý krok smerom k zisku titulu, na ktorý čakajú pod Vezuvom od roku 1990. Čaká ich súboj s obhajcom titulu Juventusom Turín, ktorý v najvyššej domácej súťaži ťahá 14-zápasovú víťaznú šnúru a na Neapol stráca z druhého miesta tabuľky iba dva body.

"Neapol je mužstvo, ktoré hrá s veľkým entuziazmom a intenzitou. Na našej strane však stoja skúsenosti, ktoré sú v takýchto zápasoch veľmi dôležité. Verím, že túto výhodu zúročíme. Neapol je vzhľadom na výkony v doterajšom priebehu súťaže jej zaslúženým lídrom, no verím, že po sobote toto konštatovanie nebude platiť," vyjadril sa brankár "starej dámy" Gianluigi Buffon.

Neapol má najúdernejšiu ofenzívu v lige, keď v 24 kolách dokázal súperom nastrieľať 53 gólov. Vo svojom strede má argentínskeho kanoniera Gonzala Higuaina, s 24 gólmi lídra tabuľky strelcov. SSC sa môže oprieť aj o slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka, ktorého forma vykazuje progres. Na konte má zatiaľ 5 gólov a 6 asistencií, no ako sám povedal, cíti sa byť v tejto sezóne užitočnejší pre mužstvo. Na duel v Turíne sa Hamšík obzvlášť teší. "Tento zápas znamená veľmi veľa pre naše mesto, pre našich fanúšikov. Akurát veľká škoda, že priaznivci Neapolu nemôžu byť na štadióne. Vieme, že Juventus je na svojom štadióne veľmi silný. Bude to priamo konfrontácia dvoch najlepších talianskych tímov, sledovať ho bude celý svet. Budeme sa snažiť o víťazstvo. No tento duel o titule určite nerozhodne, keďže do konca súťaže je ešte veľa kôl," citovala Hamšíka jeho oficiálna stránka.

Ofenzívu Juventusu ťahá vpred Higuainov krajan Paulo Dybala, ktorý je tvorivým typom útočníka, o čom svedčí popri trinástich góloch až osem asistencií. Najväčšou devízou "Juve" je popri skúsenostiach skvelá defenzíva, ktorá dovolila súperom skórovať len pätnásťkrát. Juventus sa po rozpačitom vstupe do sezóny pozviechal a momentálne ho zdobí 14-zápasová víťazná šnúra. "Bianconeri" tak majú na dosah rekord Interu Miláno, ktorý v sezóne 2006/2007 vyhral sedemnásť ligových duelov v rade. "Série sú zaujímavé pre novinárov a fanúšikov, my ich nesledujeme. Pre nás je vždy najdôležitejší najbližší zápas a ten s Neapolom je ozajstným megašlágrom. V septembri sme u súpera prehrali 1:2 a máme mu čo oplácať," povedal Buffon.

Zápas Juventus - Neapol má výkop v sobotu 13. februára o 20.45 h.

Čelo tabuľky Serie A:

1. Neapol 24 17 5 2 53:19 56
2. Juventus 24 17 3 4 45:15 54
3. Fiorentina 24 14 4 6 42:23 46
4. Inter Miláno 24 13 6 5 30:20 45
5. AS Rím 24 12 8 4 44:26 44