Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Slavia Praha remizovala na domácej pôde so Slováckom

Na archívnej snímke Miroslav Stoch. Foto: TASR Michal Svítok

Obhajca Slavia stráca na vedúcu Plzeň štyri kolá pred koncom súťaže 9 bodov.

Praha 29. apríla (TASR) – Futbalisti Slavie Praha v nedeľňajšom zápase 26. kola českej najvyššej súťaže len remizovali na domácej pôde so Slováckom 0:0. "Zošívaní" prestrieľali hostí v pomere 19:4, no brankára hostí sa im prekonať nepodarilo. Za domácich odohral celý zápas Slovák Miroslav Stoch. Obhajca Slavia stráca na vedúcu Plzeň štyri kolá pred koncom súťaže 9 bodov.

Hráči Sigmy Olomouc, ktorí využili nepresvedčivé výkony favoritov v boji o titul, si víťazstvom 2:1 na pôde Teplic upevnili tretiu priečku a natiahli sériu bez prehry už na šesť zápasov. Teplice nebodovali po štyroch zápasoch a stále nemajú istotu zotrvania v prvej lige.

Zlín nevyužil výhodu domáceho ihriska a s Bohemians 1905 remizoval 1:1. O delení bodov rozhodol až v tretej minúte nadstavenie stredopoliar "klokanov" Martin Hašek. Zlín vďaka bodu poskočil v tabuľke o dve priečky na priebežne deviate miesto a vylepšil si svoju pozíciu v boji o udržanie prvoligovej príslušnosti. Od zostupových priečok ho štyri kolá pred koncom však delia len štyri body. Bohemians zostal na siedmej pozícii.

Jablonec si poradil s tabuľkovým susedom z Liberca na svojom ihrisku 2:0 a poskočil na 4. priečku práve pred svojho nedeľňajšieho súpera a Spartu Praha, ktorá v sobotu prekvapivo podľahla zachraňujúcej sa Ostrave 2:3. Za domácich sa už v 16. minúte hlavou presadil Martin Doležal. Druhý gól pridal v 86. minúte striedajúci Jakub Diviš, ktorý sa presadil už po štyroch minútach v hre. Za domácich odohral celý zápas slovenský stredopoliar Jakub Považanec.



HET liga – 26. kolo:

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 0:0

/za domácich M. Stoch odohral celý zápas/



FK Teplice - Sigma Olomouc 1:2 (1:1)

Góly: 7.Kučera - 1. Zahradníček, 80. Plšek



FASTAV Zlín - Bohemians 1905 1:1 1:0)

Góly: 2. Ekpai - 90.+3 Hašek



FK Jablonec – Slovan Liberec 2:0 (1:0)

Góly: 16. Doležal, 86. Diviš

/J. Považanec (Jablonec) odohral celý zápas a v 58. min. ŽK/