Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hokej na sánkach: Slováci prehrali v druhom zápase s Českom 0:3

Ilustračné foto Foto: TASR

Slovenskí reprezentanti prehrali aj v ich druhom stretnutí v B-skupine MS v japonskom Tomakomai, keď v stredu nestačili na Česko 0:3.

Tomakomai 30. novembra (TASR) - Slovenskí reprezentanti v hokeji na sánkach prehrali aj v ich druhom stretnutí v B-skupine MS v japonskom Tomakomai, keď v stredu nestačili na Česko 0:3. Už v utorok prehrali s domácim Japonskom 1:3.

Slovenskí reprezentanti odohrajú na šampionáte najbližšie dva súboje s Veľkou Britániou.



B-skupina MS


Slovensko - Česko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

zostava SR: Lepáček - Štít, Kardoš, Ferenčík, Stašák - Joppa, Ligda, Fojtík, Večerek, Gergely, Rauš



hlas (zdroj: www.spv.sk):

Peter Štít, kapitán SR: "Dnes sme hrali so súperom, ktorý nepatrí do B skupiny MS. Nedalo sa hrať inak, ako defenzívne. Snažili sme sa rovnomerne striedať všetkých hráčov, aby sme vydržali naplno až do konca. Jednu tretinu sme dokázali držať bezgólový stav. Na začiatku druhej tretiny sme dostali dva rýchle góly, a to bolo rozhodujúce. Potom sme nedokázali dostať súpera pod tlak a zdramatizovať zápas. Česi sú objektívne lepší. Výsledok je najlepším, aký sme kedy s týmto súperom dosiahli. Teraz nás čaká deň voľna a potom dva zápasy s Veľkou Britániou. V prvom pôjde iba o umiestnenie v základnej skupine. Druhý bude oveľa dôležitejší, rozhodne o postupujúcom do kvalifikácie na paralympijské hry. Dúfam, že sa aj naďalej budú napĺňať papierové predpoklady, tento raz budeme favoritom my."



ďalší výsledok zápas:


Japonsko - Veľká Británia 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)