Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Šport

Slov-matic FOFO Bratislava si trúfa v Elite Round na zisk bodov

Z tlačovej konferencie futsalového tímu Slov-Matic FOFO Bratislava pred turnajom D-skupiny Elite Round UEFA Futsal Cupu 2015/1016 v Bratislave 5. novembra 2015. Na snímke zľava riaditeľ turnaja Tomáš Takáč, hlavný tréner Martin Rejžek a kapitán Ladislav Mikita. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Najlepší slovenský futsalový klub absolvuje turnaj Elite Round v termíne 10.-13. novembra a súpermi mu budú srbský Ekonomac Kragujevac, portugalský SL Benfica Lisabon a ukrajinský Lokomotiv Charkov.

Bratislava 5. novembra (TASR) - V hlavnej fáze Futsal Cupu 2015/2016 slovenský šampión Slov-matic FOFO Bratislava vyhral všetky tri zápasy a suverénne postúpil do Elite Round. V ňom už pre neho bude úspechom zisk každého bodu, no osemnásobný účastník elitnej fázy futsalovej Ligy majstrov si na to v domácom prostredí ZŠ Ondreja Nepelu trúfa.

Najlepší slovenský futsalový klub absolvuje očakávaný turnaj Elite Round v termíne 10.-13. novembra na ZŠ Ondreja Nepelu a súpermi mu budú v D-skupine srbský Ekonomac Kragujevac, portugalský SL Benfica Lisabon a ukrajinský Lokomotiv Charkov. Do Final Four postúpi iba víťaz.

Rozhodnutie organizovať podujatie tohto významu v atraktívnom prostredí bratislavského ZŠ Ondreja Nepelu sa zrodilo veľmi rýchlo. "Museli sme urobiť veľmi rýchle rozhodnutie o organizácii po postupe do Elite Round. Bude to najprestížnejšie futsalové podujatie, ktoré na Slovensku ešte nebolo. Je to výzva. Ideme to do toho a chceme to urobiť skutočne reprezentatívnejšie. Preto sme si vybrali aj ZŠ Ondreja Nepelu. Chceme tento šport ešte viac zatraktívniť a priblížiť ho divákom. Snom je v budúcnosti organizovať na tomto mieste aj turnaj rangu majstrovstiev Európy. Duel s Benficou v priamom prenose bude vysielať aj RTVS," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii riaditeľ turnaja Tomáš Takáč.

"Oranjes" sú v tejto fáze už ostrieľaným tímom, napriek tomu oproti Main Round nebudú v pozícii favorita na postup medzi elitné kvarteto starého kontinentu. "Náš rekord v Elite Round sú tri body. Verím, že ho prekonáme. Nehovoríme o postupe, chceme odohrať dobré zápasy. Najťažší zápas bude prvý s Charkovom, ktorý má plno ukrajinských reprezentantov. Benfica má všetko hráčov z Južnej Ameriky, je favorit turnaja. Srbský Kragujevac je štvrtý v renkingu UEFA a tiež mimoriadne kvalitný tím. Náš postup je v rovine utópie, ale bojovať budeme a chceme divákom, ktorí prídu, ukázať to najlepšie," uviedol tréner 10-násobného slovenského šampióna Martin Rejžek.

Slov-matic ešte v piatok čaká ligový duel v Predmieri so žilinským Makroteamom, potom bude na sústredení v Púchove. "Informácie o súperoch máme podrobné. Určite si ich dobre zmapujeme. Trochu nás mrzí, že nám neumožnili preložiť ligový zápas, ale musíme sa s tým vyrovnať. Momentálny zdravotný stav tímu nie je ideálny, ale verím, že do turnaja sa to zlepší," dodal pre TASR Rejžek.

Za kabínu dostal pred médiami priestor kapitán tímu Ladislav Mikita: "Mužstvo má najvyššie ciele. Chceme sa pobiť o dobré výsledky, na ktoré mužstvo určite má. Čakajú nás tri ťažké zápasy. Úspechom v ťažkej skupine bude určite každý bod."

Vedenie klubu očakáva, že si cestu do hľadiska nájde množstvo priaznivcov futsalu nielen z Bratislavy. Cena vstupenky na jeden deň (sú v nej dva zápasy-pozn.) je 5 eur, lístok na celý turnaj stojí 12 eur. "Boli by sme veľmi radi, ak by si na štadión našlo cestu čo najviac fanúšikov. Ak by bolo hľadisko čo i len spolovice zaplnené, bolo by to super a veríme, že fanúšikovia vytvoria Slov-maticu výbornú kulisu. Ceny vstupeniek sú nastavené vhodne, a my tu naozaj budeme mať to najlepšie z Európy. Deň pred turnajom v pondelok 9. novembra večer bude mať mužstvo na štadióne oficiálny tréning otvorený aj médiám, tréningy súperov sú zatvorené," informoval TASR manažér klubu Vladimír Ambrozek.

Program D-skupiny Elite Round Futsal Cupu 2015/2016 na ZŠ Ondreja Nepelu v Bratislave:


utorok 10. novembra:
17.30 Ekonomac Kragujevac - SL Benfica Lisabon
20.00 Slov-matic FOFO Bratislava - Lokomotiv Charkov

streda 11. novembra:
17.30 Lokomotiv Charkov - Ekonomac Kragujevac
20.00 Slov-matic FOFO Bratislava - SL Benfica Lisabon

piatok 13. novembra:
15.30 SL Benfica - Lisabon - Lokomotiv Charkov
18.00 Ekonomac Kragujevac - Slov-matic FOFO Bratislava