Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Pre Slov-matic bude mať v elitnom kole každý bod cenu zlata

Hráči Slov-Maticu FOFO Bratislava Foto: TASR/Pavel Neubauer

Prvou prekážkou Slov-maticu bude v B-skupine elitného kola UEFA Futsal Cupu 2014/2015 azerbajdžanský šampión Araz Naxcivan.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Cieľom slovenského futsalového šampióna Slov-maticu FOFO Bratislava v B-skupine elitného kola UEFA Futsal Cupu 2014/2015 je nevracať sa domov z českých Pardubíc s prázdnymi rukami. Podľa trénera Jána Janíka bude mať každý získaný bod v konkurencii troch silných súperov cenu zlata.

Prvou prekážkou Araz Naxcivan

Prvou prekážkou Slov-maticu bude v utorok 18. novembra o 15.30 h azerbajdžanský šampión Araz Naxcivan. V stredu 19. novembra o 18.00 h nastúpia "oranjes" proti organizátorovi turnaja FK EP Chrudim a po dni voľna si sériový slovenský majster zmeria sily so štvrtým účastníkom skupiny Dinou Moskva (piatok 21. novembra o 15.30 h). Zápasy B-skupiny Elite round sa budú hrať v pardubickej ČEZ Aréne, ktorú využíva miestny hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna.

"Začíname s Arazom, ktorý má v kádri šesť Brazílčanov a troch naturalizovaných hráčov z tejto juhoamerickej krajiny. Je to klub so špičkovým zázemím, ktorý angažoval drahého španielskeho trénera a má najvyššie ambície. Podľa môjho názoru je azerbajdžanský majster spoločne s Dinou Moskva topfavoritom našej skupiny. Tieto dva tímy si to rozdajú o postup," povedal pre TASR Janík, ktorý vidí najschodnejšiu cestu bodovať v druhom zápase turnaja proti českému šampiónovi. "S Chrudimou sa dobre poznáme, naposledy sme s týmto súperom remizovali v augustovom prípravnom zápase. Aj teraz očakávam, že to bude vyrovnané. Myslím si však, že je v našich silách bodovať, nereálne nie je ani pomýšľať na víťazstvo. Vieme, čo nás čaká. Máme skúsené mužstvo, ktoré takýchto zápasov odohralo veľa. Záleží na efektivite, výkone obrany a tiež na tom, v akom svetle sa predvedie brankár. Pre nás bude mať každý bod z elitného kola cenu zlata," dodal Janík.

Zranený Dušan Rafaj

Slov-maticu vyšla generálka na prestížne súboje v európskom pohári, keď v najvyššej domácej súťaži deklasoval Čekan Mekenroff 11:1. Kormidelníka Fofa Jána Janíka však mrzí, že nebude mať k dispozícii zraneného Dušana Rafaja. "Má problémy s narazenou pätou a jeho stav sa nelepší. Pravdepodobne s ním nebudeme môcť počítať. Je to veľká škoda, lebo v prvej štvorke musím urobiť zmeny a hráči nebudú natoľko zohraní. Do Pardubíc berieme dvoch brankárov a 12 hráčov do poľa."

Slov-matic sa medzi 16 najlepších klubov prebojoval z miniturnaja hlavného kola v maďarskom Berettyóújfalu, na ktorom obsadil druhú priečku za domácim tímom MVFC. Na aprílový záverečný turnaj Final Four sa prebojujú iba víťazi štyroch skupín elitného kola. Titul z minulej sezóny obhajuje FC Barcelona.

Program B-skupiny elitného kola UEFA Futsal Cupu 2014/2015:

utorok 18. novembra:

15.30 Araz Naxcivan - SLOV-MATIC FOFO BRATISLAVA
18.00 FK EP Chrudim - Dina Moskva


streda 19. novembra:

15.30 Dina Moskva - Araz Naxcivan
18.00 FK EP Chrudim - SLOV-MATIC FOFO BRATISLAVA


štvrtok 20. novembra:
voľný deň


piatok 21. novembra:

15.30 SLOV-MATIC FOFO BRATISLAVA - Dina Moskva
18.00 Araz Naxcivan - FK EP Chrudim