Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Slováci berú proti Lichtenštajnsku iba víťazstvo, recept je rýchly gól

Foto: TASR/AP

Zverenci reprezentačných trénerov Stanislava Grigu a Michala Hippa sú jasným favoritom, očakávanú výhru by však mali dosiahnuť lepším výkonom, aký ukázali vo Vilniuse ...

Bratislava 10. septembra (TASR) - Po strate dvoch bodov v Litve v úvode kvalifikácie MS 2014 za remízu 1:1 čaká v utorok slovenskú futbalovú reprezentáciu na bratislavských Pasienkoch v druhom zápase outsider z Lichtenštajnska. Zverenci reprezentačných trénerov Stanislava Grigu a Michala Hippa sú jasným favoritom, očakávanú výhru by však mali dosiahnuť lepším výkonom, aký ukázali vo Vilniuse minulý piatok.

Outsider kvalifikačnej G-skupiny dostal v úvodnom zápase doma lekciu 1:8 od Bosny a Hercegoviny. Jeho švajčiarsky tréner Hans-Peter "Bidu" Zaugg má k dispozícii len 15 hráčov. Slovensko má s Lichtenštajnskom bohaté vzájomné zápasy, spolu sa stretli až sedemkrát. Slováci 6 zápasov vyhrali, mementom je ale remíza 0:0 vo Vaduze v roku 2005 v kvalifikácii MS v Nemecku.

Foto: TASR/Michal Svítok
Najlepší možný scenár v zápasoch so súpermi tohto typu je streliť im rýchly gól. "Tohto súpera musíme zvládnuť. Bude na nich platiť rýchlosť po stranách. Budú naskladaní na vlastnej polovoci, musíme hrať preto rýchlo a presne. Na takéhoto súpera platí dať rýchly gól. To by nám pomohlo a my veríme v taký scenár," povedal vo videorozhovore SFZ obranca Peter Pekarík a podobný názor má aj stredopoliar Michal Breznaník: "Dostali facku, určite sa budú viac snažiť, ale mali by sme to zvládnuť. Najlepšie bude dať čo najrýchlejší gól, aby nás to nakoplo a ich to položilo."

Tréner Griga - Hipp už nemôžu počítať so suspendovaným štítovým stredopoliarom Viktorom Pečovským, ktorý v Litve videl červenú kartu a od reprezentácie sa už odpojil. Hrať nemôže ani ofenzívny Michal Ďuriš, ktorý si na umelej tráve vo Vilniuse zlomil prst na nohe. Slovenskí kouči sa ale nerozhodli na ich miesto povolať náhradníkov a budú mať tak na zápas pripravených 20 hráčov, z toho troch brankárov. Bude zaujímavé sledovať aj komu tréneri dajú dôveru v bráne, keďže v Litve pri góle do slovenskej siete nemal brankár Evertonu Ján Mucha čisté svedomie. Menšie zdravotné problémy po ouvertúre v boji o svetový šampionát v Brazílii hlásili Marek Hamšík či Tomáš Hubočan, do zápasu by ale mali byť v poriadku.

Tu bude player


Zápas na Pasienkoch povedie ako hlavný rozhodca Simon Lee Evans z Walesu, televízni diváci ho uvidia v priamom prenose stanice Dajto. Slovenskí reprezentanti majú na programe v pondelok o 17.00 oficiálny predzápasový tréning na Pasienkoch, po ňom tréneri poinformujú o novinkách na tlačovej konferencii. V októbrovom asociačnom termíne Slováci 12. októbra privítajú Lotyšsko a o štyri dni aj Grécko, oba zápasy by sa mali hrať v Bratislave.

Tu bude player




kvalifikácia MS 2014, G-skupina:

Bratislava, utorok 11. septembra, 20.15 SELČ:

Slovensko - Lichtenštajnsko

/rozhoduje: Simon Lee Evans (Walses)/

pravdepodobná zostava SR: Perniš - Pekarík, Hubočan, Škrtel, Zabavník - Weiss, Sapara, Hamšík, Stoch - Bakoš, Jakubko



ďalšie zápasy G-skupiny:

Zenica:

20.00 Bosna a Hercegovina - Lotyšsko /rozhoduje: Deniz Aytekin (Nem.)/

Pireus:

20.45 Grécko - Litva /rozhoduje: Mark Courtney (Sev.Ír.)/

tabuľka:

1. Bosna a Hercegovina 1 1 0 0 8:1 3

2. Grécko 1 1 0 0 2:1 3

3. Litva 1 0 1 0 1:1 1

SLOVENSKO 1 0 1 0 1:1 1

5. Lotyšsko 1 0 0 1 1:2 0

6. Lichtenštajnsko 1 0 0 1 1:8 0