Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Slováci budú počas žrebu skupinovej fázy finále v treťom koši

Na snímke tím Slovenska zľava Igor Zelenay, nehrajúci kapitán Tibor Tóth, Lukáš Klein, Jozef Kovalík, Alex Molčan a Norbert Gombos počas žrebu zápasu 1. svetovej skupiny Davisovho pohára Slovensko – Rumunsko v Bratislave 15. septembra 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Druhý kôš tvoria Holandsko, Fínsko, Česka a USA. Do štvrtého koša zaradili Čile, Brazíliu, Španielsko a Argentínu.

Londýn 18. marca (TASR) - Slovenskí tenisti budú počas utorkového žrebu skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára v Londýne v treťom koši spoločne s Francúzskom, Veľkou Britániou a Belgickom. S týmito súpermi sa zverenci Tibora Tótha nemôžu stretnúť. V prvom koši figurujú obhajcovia trofeje Taliani, vlaňajší finalisti Austrálčania, Kanaďania a Nemci.

Druhý kôš tvoria Holandsko, Fínsko, Česka a USA. Do štvrtého koša zaradili Čile, Brazíliu, Španielsko a Argentínu. Dejiskami finálových skupín budú Bologna, Valencia, Manchester a čínsky Ču-chaj. Najlepšie dva tímy z každej skupiny postúpia do novembrovej vyraďovacej časti finálového turnaja v Malage. Slováci sa prebojovali medzi elitnú 16-ku vďaka februárovému víťazstvu 4:0 nad Srbskom na antuke v Kraljeve.