Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slováci na úvod Challenge Trophy zdolali Estónsko 4:0

Na snímke vpravo slovenský reprezentant do 21 rokov Lukáš Haraslín oslavuje svoj gól v zápase turnaja Challenge Trophy vo futbale Slovensko 21 - Estónsko 23 v Senici 23. marca 2016. Foto: TASR/Martin Palkovič

Pre mladých Slovákov to bolo prvé vystúpenie v tomto roku.

Senica 23. marca (TASR) - Slovenskí futbalisti do 21 rokov zvíťazili vo svojom úvodnom vystúpení v dlhodobom turnaji Challenge Trophy nad estónskou 23-kou 4:0. Zverenci Pavla Hapala rozhodli o triumfe na ihrisku v Senici už v prvom polčase, v ktorom skórovali Denis Vavro, Róbert Polievka a Jakub Hromada, po zmene strán uzavrel skóre dvojgólový hrdina Vavro.

Pre mladých Slovákov to bolo prvé vystúpenie v tomto roku a zároveň aj posledná previerka pred blížiacim sa kvalifikačným duelom o postup na ME 2017, ktorý odohrajú v utorok 29. marca proti Turecku v Myjave.

Slováci vstúpili do dlhodobého turnaja, ktorého víťaz bude známy v roku 2018, v pozícii obhajcov. Proti o dva roky starším Estóncom mali od začiatku stredajšieho duelu viac z hry, presnejšie kombinovali a rýchlo si vytvorili gólové šance. Skóre otvoril v 20. minúte po štandardnej situácii Vavro, ktorý najvyššie vyskočil na center Haraslína z ľavej strany. Po pol hodine hry si na prihrávku od Vestenického nabehol Polievka a zvýšil na dvojgólový rozdiel. Slováci zakončili efektívnu pätnásťminútovku tretím presným zásahom. Po ďalšej štandardke Haraslína sa k lopte dostal kapitán Hromada a delovkou prekonal Alanda - 3:0.

Po zmene strán sa osmelili aj hostia, ale defenzíva SR 21 stála na pevných nohách. Domáci si s prehľadom kontrolovali výsledok a ich jasné víťazstvo podčiarkol svojím druhým gólom v zápase Vavro, ktorý sa presadil v 88. minúte. Po výsledku 4:0 sa tak Hapalovci víťazne naladili na dôležitý utorkový duel proti Turecku.



turnaj Challenge Trophy (Senica):

Slovensko 21 - Estónsko 23 4:0 (3:0)
Góly:
20. a 88. Vavro, 30. Polievka, 35. Hromada. ŽK: Kupec - Juhkam, Ojamaa. Rozhodoval: Laaksonen (Fín.)

zostavy:
Slovensko: Rodák – Kotula, Vavro, Králik, Kupec - Lesniak - Polievka, Hromada, Káčer, Haraslín - Vestenický
Estónsko: Aland – Ojamaa, Juhkam, Avilov, Elhi - Ustaal - Listmann, Lepistu, Rättel, Lipin - Anier

Povedali po zápase:
Pavel Hapal, tréner SR 21:
"Zápas splnil všetky očakávania, mladšia generácia hráčov ukázala, že s nimi môžeme rátať aj do ďalších zápasov. Vytvorili sme si dostatok streleckých príležitostí, spokojní môžeme byť s predvedenou hrou, nasadením a prístupom hráčov."



Denis Vavro, strelec dvoch gólov SR: "Po prvých góloch v reprezentácii prežívam neopísateľné pocity. Hrali sme proti starším hráčom, ktorí chodili do ostrých súbojov, čo nám nakoniec vyhovovalo. Pri prvom góle som sa ocitol v šanci po dohode so spoluhráčmi, pri druhom som nabiehal pred bránu naslepo a našiel si ma center."