Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slováci na Malte bez zraneného Hamšíka v základe

Na snímke slovenská futbalová reprezentácia na štadióne Ta'Qali na Malte 25. marca 2017 počas oficiálneho tréningu pred zajtrajším stretnutím skupiny F Malta - Slovensko o postup na MS 2018 v Rusku. Na snímke vľavo Juraj Kucka a Marek Hamšík. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa prvých informácií má stredopoliar SSC Neapol problém so zadným stehenným svalom.


Ta'Qali 26. marca (TASR) - Bez zraneného špílmachra Mareka Hamšíka nastúpia futbalisti Slovenska v nedeľu v Ta'Qali proti Malte v kvalifikačnom zápase MS 2018. Podľa prvých informácií má stredopoliar SSC Neapol problém so zadným stehenným svalom.

Tréner Slovenska Ján Kozák poslal do brány Matúša Kozáčika, obrana nastúpila bez Jána Ďuricu, ktorého nahradil podľa očakávania Milan Škriniar. Defenzívnu líniu okrem neho mali tvoriť kapitán Martin Škrtel a po stranách Peter Pekarík a Tomáš Hubočan.

Stredová formácia bez jej dôležitého hráča nastúpila s Jurajom Kuckom, Jánom Gregušom a Patrikom Hrošovským, po stranách mali operovať Vladimír Weiss a Róbert Mak. Na hrote dostal trénerovu dôveru Adam Nemec.

Pri výpadku tvorcu hry osemfinalistu minuloročného EURO sa až počas zápasu ukáže taktické rozostavenie Slovákov, ktoré zvolí Kozák (pozn. 4-1-4-1 alebo 4-2-3-1 alebo 4-5-1). Hamšík si zranenie priniesol už z Neapola a v sobotu nedokončil oficiálny predzápasový tréning. Posty krídiel sú jasné, v strede by malo hru tvoriť trio Greguš, Kucka a Hrošovský. Tí by si mali podeliť úlohy v rozohrávke i pozíciu štítových defenzívnych hráčov.

kvalifikácia MS 2018, F-skupina:
Malta - Slovensko

rozhodoval: Palabryik (Tur.)

zostavy:
Malta:
Hogg - Attard, Muscat, Magri, Camilleri, Zerafa - Sciberras - Gambin, Schembri, Fenech - Farrugia

SR: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Škriniar, Hubočan - Mak, Kucka, Hrošovský, Greguš, Weiss - Nemec