Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Slováci odštartovali šampionát v malom futbale triumfom nad Albánskom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zverenci trénera Branislava Škorca sa v skupine ešte predstavia v nedeľu 29. októbra proti Anglicku.

Rás al-Chajmá 27. októbra (TASR) - Slovenskí reprezentanti v malom futbale úspešne odštartovali svoje účinkovanie na MS v Spojených arabských emirátoch. V úvodnom dueli základnej F-skupiny zdolali Albánsko 2:0.

Slováci začali napĺňať úlohu favorita už v prvom polčase. Skóre otvoril v 6. minúte Boris Juhás, jeho klubový spoluhráč z Trnavy Martin Antol krátko pred prestávkou nastrelil žrď. Poistku na 2:0 pridal v 34. minúte Rudolf Beliš strelou medzi nohy brankára.

Zverenci trénera Branislava Škorca sa v skupine ešte predstavia v nedeľu 29. októbra proti Anglicku (19.15 SELČ) a v utorok 31. októbra proti Francúzsku (16.45). Do osemfinále postúpia prvé dva tímy tabuľky.



MS v malom futbale - SAE



F-skupina:

Slovensko - Albánsko 2:0 (1:0)

Góly: 6. Juhás, 34. Beliš

zostava SR: Feriančik, Pella – Juhás, Antol, Kis, Javnický, Stoch, Mikluš, Blažej, Marušinec, Beliš, Kuhajdík, Böhmer, Gere, Jurkemik


Hlasy po zápase /zdroj: malyfutbal.sk/:

Branislav Škorec, tréner SR: "Bol to náročný zápas najmä po fyzickej stránke. Bolo dôležité, že sme dali prvý gól a zodpovedne hrali v defenzíve. Pridali sme aj druhý gól a môžeme byť spokojní s výhrou."



Boris Juhás, strelec prvého gólu SR: "Súper bol behavý a súbojový, čo mne osobne vyhovuje. Bol to pre mňa prvý gól za reprezentáciu a taktiež náš prvý na tomto šampionáte, z čoho mám veľkú radosť. Veľmi nás teší aj to, že sme udržali nulu vzadu."