Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slováci sa z víťazstva radovali ako z titulu

Radosť hráčov Slovenska - brankára Jána Laca a obrancov Andreja Meszároša a Dominika Graňáka, po skončení predĺženia zápasu základnej B-skupiny Bielorusko - Slovenskona majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Ostrava, 3. mája 2015 Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenskí reprezentanti vyskákali zo striedačky na ľad, obkolesili šťastného strelca a za mohutného burácania vypredanej haly oslavovali.

Ostrava 3. mája (TASR) - Dramatické minúty v predĺžení, k puku sa dostal Andrej Meszároš a vystrelil. Gól! Slovenskí reprezentanti vyskákali zo striedačky na ľad, obkolesili šťastného strelca a za mohutného burácania vypredanej haly oslavovali. Scéna ako vystrihnutá z finále majstrovstiev sveta, pritom v nedeľu išlo "iba" o druhý, bonusový bod do tabuľky základnej B-skupiny.

"Veľmi sme sa tešili. Je to ťažká skupina, sú tu veľmi silné mužstvá. Na šampionáte už niet ľahkého súpera. Každý bodík je zlatý a na konci môže rozhodnúť. Takže sme veľmi radi, že sme ho získali," tešil sa po druhej dvojbodovej výhre v rade útočník Mário Bližňák.

Slováci mali v zápase navrch a podobne ako proti Dánsku svojho súpera opäť výrazne prestrieľali (34:18). "Zase sme spravili z brankára hrdinu, ale nakoniec sme dosiahli ďalšie dva body," povedal obranca Milan Jurčina. Bielorusi sa ujali vedenia až v 52. minúte, ale zverenci trénera Vladimíra Vůjteka dokázali vyrovnať a v predĺžení aj vyhrať.

Aj to dokazuje, aká dobrá partia sa v Ostrave zišla. Reprezentanti sa spoločne radujú z každého bodu a spoločne sa nevzdávajú ani za nepriaznivého stavu. "Je to obraz toho, čo sa deje v kabíne. Všetci držíme pokope a keď dáme takýto gól v predĺžení, veľmi nás to poteší," povedal Jurčina.

Dvojbodový triumf nad Bieloruskom môže v konečnom účtovaní znamenať veľmi veľa. Slováci sa vďaka nemu posunuli už teraz pred svojho priameho konkurenta v boji o miestenku do štvrťfinále a figurujú na tretej priečke. "Mal som veľkú radosť. Bod je pre nás veľmi dôležitý. My vieme, aká je postupová matematika. Bol to veľmi dôležitý bod obzvlášť proti Bielorusom," dodal pre TASR obranca Dominik Graňák.