Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Slováci sú stále v hre, Pecko: Verím, že 4 body postačia

Tréning slovenskej futbalovej reprezentácie do 17 rokov. Foto: TASR/SFZ

Slovensko potrebuje na vytúžený postup do osemfinále, kam sa dostanú prvé dva tímy z každej zo šiestich štvorčlenných skupín plus najlepší štyria z tretích miest, vyhrať v najbližšom zápase.

Abú Zabí 21. októbra (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov stratila výhru v jej druhom zápase na MS v SAE s Hondurasom v posledných sekundách. Po remíze 2:2 síce jej šanca na postu do osemfinále nezhasla, ale teraz musí prísť výhra v poslednom zápase A-skupiny proti domácemu SAE a Slováci musia počkať, ako skončia aj ostatné skupiny.

Zverenci trénera Ladislava Pecka v nedeľu na štadióne Mohammeda Bin Zayeda v Abú Zabí po 1. polčase prehrávali 0:1, v druhom dejstve dvoma gólmi Tomáša Vestenického otočili zápas, no v nadstavenom čase stratili výhru po zmätku vo vlastnej šestnástke.

"Hráči, ktorí išli dole, boli dosť unavení a potrebovali sme vystriedať. Niektorí sa tej šance chytili lepšie, niektorí horšie a nakoniec Slaninka mohol ešte rozhodnúť, keď pripravil šancu a mohli sme v nadstavenom čase rozhodnúť my," hodnotil podľa oficiálneho webu SFZ na pozápasovej tlačovke kouč Pecko, ktorého gól v nadstavenom čase poriadne nahneval: "Nedá sa to vysloviť, nemalo by sa to vysloviť, čo mi prebehlo v hlave. V prvom rade tam bolo veľké sklamanie a hnev, keď dostanete taký gól zo štandardnej situácie. Po chvíli to opadlo a už som myslel len na to, aby sme uhrali aspoň ten jeden bod."

Slovensko potrebuje na vytúžený postup do osemfinále, kam sa dostanú prvé dva tímy z každej zo šiestich štvorčlenných skupín plus najlepší štyria z tretích miest, vyhrať v najbližšom zápase. Ten mladí Slováci odohrajú na rovnakom štadióne v stredu 23. októbra o 18.00 SELČ proti domácemu výberu SAE.

Pecko po zápase zhodnotil, že stále je o čo hrať. "Futbal je krásny, má emócie, ale vie byť aj krutý a dnes sme sa o tom presvedčili. Nie vždy vyhrá lepšie mužstvo, ale za ten výkon a za to, že sme sa spamätali z toho prvého zápasu, že sme ukázali, že nie sme náhodou na majstrovstvách sveta, za to musím chlapcom poďakovať. Chvalabohu, že máme ten jeden bod a máme stále o čo hrať."

"Chceme postúpiť zo skupiny, ale teraz to nie je len v našich rukách. Uvidíme, ako budú hrať ostatné tímy, ale verím, že ak zvládneme posledný zápas, so štyrmi bodmi by sme mohli postúpiť ďalej," zhodnotil aktuálnu situáciu svojho tímu tréner SR.