Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slováci si pochvaľujú dlhšiu prípravu na Svetový pohár 2016

Zľava hokejisti Peter Bondra, Zdeno Chára, Marián Gáborík, Miroslav Šatan, Marián Hossa a Tomáš Tatar počas tlačovej konferencie k Svetovému poháru 2016, 29. júla 2016 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Veľkým otáznikom zostáva napriek dlhšej príprave na nový ročník to, ako sa hráči popasujú s faktom, že prvý vrchol sezóny príde už v septembri.

Trenčín 29. júla (TASR) – Slovenskí hokejisti naplno zaberajú v príprave na Svetový pohár 2016 v hokeji, ktorý sa uskutoční od 17. septembra v Kanade. Do konečnej nominácie Výberu Európy sa dostal brankár Jaroslav Halák, v obrane bude súčasťou tímu Andrej Sekera a Zdeno Chára a do útoku nominoval realizačný tím na čele s generálnym manažérom Miroslavom Šatanom Mariána Hossu, Mariána Gáborika aj Tomáša Tatara.



Členovia Výberu Európy si pochvaľujú dlhšiu prípravu na novú sezónu, v ktorej trénuje každý individuálne. Naostro sa prvýkrát stretnú v rámci zrazu pred Svetovým pohárom 4. septembra v kanadskom Quebecu. "Celkom si užívam letnú prípravu, končím siedmy týždeň. Dlhé roky som nemal takú prípravu. Je iná v dvoch bodoch, robím iné veci ako som robil doteraz. Venoval som sa iba svojim veciam, ktoré som za tých x rokov vedel, že mám robiť. Teraz mám konečne dlhšie leto na oddych, aj na prípravu. Nasledujem program Blackhawks, ktorý mi dal kondičný tréner. Robíme vo vysokých obrátkach. Ja sa cítim veľmi dobre a myslím si, že sa to odzrkadlí aj na sezóne, " povedal pre TASR Marián Hossa. Hlavnou náplňou letného programu útočníka zámorského klubu NHL Chicaga Blackhawks je kondícia a výbušnosť.

Nezvykle dlhá príprava pomohla aj Zdenovi Chárovi: "Mal som tiež dlhé leto, keďže sme neboli v play off. Mal som čas si oddýchnuť, stráviť čas s rodinou a dobre sa pripravovať. Už sa však teším, ako budem zapojený do tréningového cyklu s tímom." Zranené koleno hviezdy Los Angeles Kings Mariána Gáboríka je už minulosťou, aj on sa zatiaľ cíti v príprave na nový ročník dobre: "Trénujem už naplno, cítim sa fajn. Príprava je v plnom prúde, pomaly začnem už chodiť aj na ľad. Je to trošku zmena, ale myslím si, že to bude okej." Z členov Výberu Európy sa najdlhšie pripravuje Tomáš Tatar, ktorý trénuje už deviaty týždeň: "Otáznikom je naplánovanie času na ľade, konzultujem to s kondičným trénerom, kedy začať a ako by to bolo vhodné, či bude lepšie trénovať s tímom tu nejako na okolí alebo sám."

Veľkým otáznikom zostáva napriek dlhšej príprave na nový ročník to, ako sa hráči popasujú s faktom, že prvý vrchol sezóny príde už v septembri. "Tempo bude pekelné, hneď sa totiž začne hrať v obrovskom tempe, podobne ako na olympiáde vo Vancouveri. Potom, keď sme skončili a išli sme naspäť do ligy, tak sa tá liga zdala pomalšia. To isté bude v Toronte, malé ihrisko, najlepší hráči a hneď v septembri. Neviem si predstaviť, ako sa človek hneď musí adaptovať na to, aby bol pripravený," myslí si Hossa.