Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovákom Jurajovi a Daniele Ulrichovcom zhorelo v SAE auto do tla

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

"Všimol som si v spätnom zrkadle, že spod korby sa šíri čierny dym," uviedol Juraj Ulrich.

Abú Zabí 31. marca (TASR) - Slovensko už nemá zastúpenie na druhom podujatí FIA v cross-country rely - Abú Zabí Desert Challenge v Spojených arabských emirátoch. Manželom Jurajovi a Daniele Ulrichovcom zhorel v 2. etape ich Ford Raptor SVT v dunách pri hraniciach so Saudskou Arábiou do tla. Našťastie sa im včas podarilo dostať sa z horiaceho auta von.

Najúspešnejšia slovenská posádka v cross-country rely mala menšie problémy už ráno a po siedmich kilometroch rýchlostnej skúšky v dunovom poli neďaleko mestečka Mezaira'a ich auto pohltili plamene. "Všimol som si v spätnom zrkadle, že spod korby sa šíri čierny dym. Behom pár sekúnd stratilo auto ťah, museli sme zastaviť a v tom začalo nekontrolovane horieť," uviedol v tlačovej správe Juraj Ulrich.

Ďalšie dve posádky pomáhali Slovákom auto hasiť, no neúspešne. Po vyslaní núdzového signálu prišiel na miesto vrtuľník a Ulrichovcov transportoval do bivaku, kde ich ošetrili. Momentálne sú v poriadku, torzo auta zostalo v púšti. "Prišli sme sem s minimálnym zázemím, robili sme na tom aute takmer rok a teraz je všetko preč. Našťastie sa nám nič nestalo a máme aspoň jeden druhého," dodala Daniela Ulrichová.