Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slováci už na Malte, Škriniar: Budú čakať na naše chyby

Slovenský reprezentant Milan Škriniar Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenskí reprezentanti si súpera rozobrali do detailu na videu a vedia, že na domáceho outsidera bude platiť najmä trpezlivosť a efektivita.

Ta'Qali 25. marca (TASR) - Slovenskí futbalisti v sobotu odcestovali na Maltu do dejiska ich najbližšieho kvalifikačného zápasu MS 2018 v dobrej nálade. Po presne dvojhodinovom bezproblémovom lete z Bratislavy do metropoly ostrovného štátu Valletty sa presunuli na hotel a podvečer na štadióne v Ta'Qali absolvujú oficiálny predzápasový tréning (19.00 SEČ).

Vo výprave chýbal zranený obranca Ján Ďurica, ktorý patrí k oporám slovenskej defenzívy. Tréner Kozák tak musí na jeho absenciu reagovať, múdrejší však bude až po poslednej tréningovej jednotke. "Som rád, že Jano Ďurica tu bol s nami. Posunul sa, som presvedčený, že o dva týždne bude hrať. A že v ďalších zápasoch kvalifikácie nám môže pomôcť," povedal 62-ročný kouč momentálne 3. tímu tabuľky F-skupiny, ktorú vedú Angličania pred Slovincami. V základnej zostave mal jeden deň a jeden tréning pred duelom ešte niekoľko otáznikov: "Samozrejme, mám predstavy ako to poskladám, ale niektorí hráči ešte nie sú stopercentne istí, či nastúpia. Mám ešte dosť otáznikov, ale verím, že po dnešnom tréningu sa to vyvinie tak, aby som mohol postaviť zostavu podľa mojich predstáv."

Tím je naladený podľa predstáv realizačného tímu a toľko skloňovaná potrebná koncentrácia začína gradovať. "Štyri mesiace sme neboli spolu. A prvé dni sme mali aj iné aktivity ako napr. Futbalistu roka. Ale odvtedy sme sa už úplne sústredili na Maltu a verím, že sme sa na ňu dobre pripravili," dodal lodivod osemfinalistu minuloročného EURO vo Francúzsku.

Slovenskí reprezentanti si súpera rozobrali do detailu na videu a vedia, že na domáceho outsidera bude platiť najmä trpezlivosť a efektivita. "Na videu sme ich videli. Je to mužstvo s organizovanou defenzívou, z ktorej vyráža do protiútokov. Poctivo bránia. Budú chcieť určite bodovať, veď ešte nezískali ani bod. Ťažko sa im budú strieľať góly," uvedomuje si stredopoliar českého majstra Viktorie Plzeň Patrik Hrošovský. Dvadsaťštyriročný futbalista na Malte absolvoval s "Viktorkou" herné sústredenie, preto pre neho prostredie nie je úplne neznáme. "Bol som tu s Plzňou na sústredení, bolo to pred dvoma rokmi. Štadión je ten istý, a čo sa týka podmienok, ani tie klimatické by nemali byť problém."

Obranca janovskej Sampdorie Janov Milan Škriniar, čerstvo najlepší futbalista SR do 21 rokov, zachováva opatrný optimizmus. "Ich hráčov veľmi nepoznám. Ale budú to hrať na kolektív a budú mať určite organizovanú defenzívu. Budú čakať na naše straty lopty a na naše chyby. Na to si budeme musieť dať veľký pozor. Platí už povedané, malo by to byť o nás a našej trpezlivosti a koncentrácii."

Zápas Malta - Slovensko, ktorý odvysiela v priamom prenose RTVS na Jednotke, má výkop v nedeľu 26. marca o 20.45 SELČ na národnom štadióne v Ta'Qali s kapacitou 17.797 miest. Európska futbalová únia (UEFA) zverila píšťalku do rúk tureckému rozhodcovi Alimu Palabiyikovi, ktorému budú na čiarach pomáhať krajania Cem Satman a Serkan Olguncan. Pôjde o siedmy vzájomný súboj oboch tímov, Slováci doposiaľ päťkrát vyhrali a raz sa zrodila remíza. Naposledy sa oba tímy stretli 4. septembra 2014 v prípravnom meraní síl v Žiline, triumf Slovákov 1:0 zariadil Adam Nemec.