Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slováci vyhrali v zápase legiend nad Českom

Hokejová exhibícia legiend Slovenska a Českej republiky v Poprade 20. októbra 2018. Na snímke družstvo legiend Slovenskej republiky. Foto: TASR - František Iván

O víťazný gól sa postaral Arne Kroták.

Poprad 20. októbra (TASR) - Víťazstvom tímu Slovenska nad Českom 8:7 sa skončil sobotňajší zápas hokejových legiend v Poprade. O víťazný gól sa postaral Arne Kroták. Tímy sa stretli pri príležitosti 100. výročia vzniku Česko-slovenskej republiky. V slovenskom výbere nechýbali majstri sveta z Göteborgu 20O2 Miroslav Šatan a Ľubomír Višňovský. Aj v českých farbách sa predstavili majstri sveta Dušan Salfický či Milan Chalupa.

Hokejová exhibícia legiend Slovenska a Českej republiky v Poprade 20. októbra 2018. Na snímke družstvo legiend Slovenskej republiky.
Foto: TASR - František Iván


zápas legiend:



Slovensko - Česko 8:7

Góly: Višňovský, Rast. Pavlikovský, Obšut, Podhradský, Kroták, Šatan, Vaic, Jánoš - Zehnal 2, Mrázek 2, Král 2, Czerlinski

zostavy:

Slovensko: Lašák - Višňovský, Podhradský, Obšut, Suchý, Sekeráš, Rasť. Pavlikovský, Milo, Droppa - Nedorost, Stümpel, Šatan - Pavlikovský, Kroták, Jánoš - Vorobel, Vaic, Filip - R. Školiak, Pucher, Uram

Česko: Salfický - Chalupa, Ščerban, Posmyk, Maškarinec, Mocek, Mrázek - Pospíšil, Klimt, Andrašovský - Eichenmann, Král, Kucharčík - Czerlinski, Zehnal, Petrčka


hlasy:



Miroslav Šatan, kapitán SR: "My hráči sme boli spokojní a myslím, že aj diváci. Viacerí sme sa zhodli na tom, že by sme potrebovali tréning, pretože nechodievame často na ľad. Dávali sme pozor, aby nedošlo k žiadnemu zraneniu. Tempo možno nebolo vysoké, no nasadenie bolo priam na hranici možností. O víťazovi rozhodol domáci popradský hráč, takže všetko bolo ako malo byť."

Arne Kroták, útočník SR: "Bolo to pre mňa niečo nové, ale zaujímavé. Ešte som síce aktívny hráč, no vekom už patrím k takýmto veteránom. Milo ma prekvapilo, že prišlo toľko divákov."

Radoslav Suchý, obranca SR: "Sme veľmi radi, že sme sa mohli stretnúť na takomto podujatí. Poznám sa prakticky so všetkými chalanmi z nášho tímu a aj s mnohými z českého. S viacerými sme sa videli po dlhšom čase."

Milan Chalupa, obranca ČR: "Zápas mal veľmi kvalitnú úroveň. Bolo to vyrovnané, no bolo poznať, že slovenský tím má predsa len mladších hráčov. Atmosféra, ktorá bola na zápase, nie je vôbec bežná pre takýto typ zápasu. Prišlo veľa ľudí, bolo to skvelé. Mňa osobne mrzí iba to, že neprišlo viac mojich hokejových rovesníkov."