Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Slovák Pekarík prestúpil s Wolfsburgu do druholigovej Herthy Berlín

Peter Pekarík Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dvadsaťpäťročný pravý obranca prestúpil do Herthy z prvoligového nemeckého klubu VfL Wolfsburg, predošlú sezónu však strávil hosťovaním v tureckom Kayserispore, za ktorý odohral 27 zápasov.

Berlín 31. augusta (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Peter Pekarík bude vo svojej kariére pokračovať v druholigovom nemeckom klube Hertha Berlín. V piatok o tom informoval oficiálny web účastníka druhej bundesligy.

Dvadsaťpäťročný pravý obranca prestúpil do Herthy z prvoligového nemeckého klubu VfL Wolfsburg, predošlú sezónu však strávil hosťovaním v tureckom Kayserispore, za ktorý odohral 27 zápasov. Pekarík má na konte 40 reprezentačných štartov, v ktorých zaznamenal jeden gól.

Bývalý hráč MŠK Žilina sa s novým zamestnávateľom dohodol na dvojročnej zmluve. V mužstve bude nosiť číslo dva na drese a k novým spoluhráčom sa pripijí potom, ako si splní reprezentačné povinnosti v národnom tíme. Slováci pod vedením trénerov Stanislava Grigu a Michala Hippa absolvujú štart do kvalifikácie MS 2014 v Brazílii v zápase 7. septembra v Litve, 11. septembra na bratislavských Pasienkoch hostia Lichtenštajnsko.