Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Samuel Slovák skončil svoje trénerské pôsobenie v Slovane

Na snímke tréner mužstva Samuel Slovák Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vedenie klubu odvolalo Samuela Slováka po nedeľňajšej prehre 2:4 s AS Trenčín.

Trenčín 28. júla (TASR) - Samuel Slovák už nie je trénerom ŠK Slovan Bratislava. Vedenie klubu odvolalo tridsaťsedemročného kormidelníka po nedeľňajšej prehre v 3. kole Corgoň ligy v Trenčíne (2:4).

Bývalý slovenský reprezentant trénoval Slovan od vlaňajšieho augusta po odstúpení Vladimíra Weissa a v uplynulej sezóne ho priviedol k double - triumfu v lige i Slovenskom pohári. Prebiehajúci ročník však úradujúci majster neodštartoval dobre. Z dvoch ligových duelov získal iba jediný bod za remízu s Dunajskou Stredou, no Slovákovi "zlomilo" trénerskú stoličku najmä vypadnutie v 2. predkole Ligy majstrov. "Belasí" v domácom prvom zápase síce zdolali bulharského majstra Ludogorec Razgrad 2:1, no v odvete na jeho pôde prehrali vysoko 0:3 a tak sa rozlúčili s prestížnou súťažou.

"Je to výsledok celého týždňa. Najprv sme vyhrali doma s Razgradom 2:1, no tam sme prehrali 0:3 a ten výkon nebol hodný Slovanu. No a ten dnešný zápas... Jednoducho, aj to prináša futbalový život," uviedol pre TASR generálny riaditeľ klubu Petr Kašpar. "A-mužstvo belasých dočasne povedú Jozef Valovič a Jozef Kontír. Behom týždňa sa rozhodneme, ako budeme situáciu riešiť. Keďže je to čerstvé, zatiaľ nemáme vytypované žiadne mená," dodal.

Slovák strávil väčšinu hráčskej kariéry v belasom drese, no zahral si aj v Nitre, španielskom CD Tenerife, nemeckom 1. FC Norimberg a českom Slovane Liberec.