Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Slovákom sa v prvý deň ME v zápasení v Belehrade nedarilo

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Z trojice voľnoštýliarov Lenka Matejová, Peter Obžera, Jozef Jaloviar sa ani jeden nedokázal dnes prebojovať ďalej než do osemfinále.

Belehrad 6. marca (TASR) - Slovenskí reprezentanti vstúpili do bojov na európskom šampionáte v zápasení v Belehrade neúspešne, keď sa ani jeden z trojice voľnoštýliarov Lenka Matejová, Peter Obžera, Jozef Jaloviar nedokázal v utorok prebojovať ďalej než do osemfinále.



Lenka Matejová mala voľný žreb medzi tridsaťdvojkou, hneď prvé vystúpenie proti Poľke Anne Lukasiakovej pre ňu však znamenalo konečnú, keď jej podľahla 0:4.

Bez triumfu sa rozlúčil so šampionátom aj Peter Obžera v hmotnosti do 66 kg, keď mu v 1. kole vystavil stopku po veľkej prevahe Ukrajinec Andrij Stadnik (1:8).

Jedinú výhru pre slovenské farby vybojoval v utorok Jaloviar v kategórii do 96 kg, ktorý v 16-finále zdolal Cyperčana Apariana Varntana 3:0, no následne nestačil na Bulhara Georgiho Atanasova Sredkova (1:3).



výsledky - voľný štýl:muži:do 66 kg - 1. kolo: Peter OBŽERA (SR) - Andrij Stadnik 1:8

do 96 kg - 1. kolo: Jozef JALOVIAR (SR) - Aparian Varntan (Cyp.) 3:0, osemfinále: JALOVIAR - Georgi Atanasov Sredkov (Bul.) 1:3

ženy:do 48 kg - 1. kolo: Lenka MATEJOVÁ (SR) - voľný žreb, osemfinále: MATEJOVÁ - Anna Lukasiak (Poľ.) 0:4