Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Slováci na Bring Cupe s druhou prehrou, deklasovali ich aj Rusi

Oliver Rábek strelil v zápase šesť gólov. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V záverečnom dueli na podujatí sa slovenskí hádzanári stretnú s Portugalcami.

Bodö 6. apríla (TASR) - Slovenskí hádzanári si v piatok pripísali na turnaji Bring Cup v nórskom Bodö druhú prehru.

Po neúspešnom vstupe do turnaja s domácou reprezentáciou (27:34) nestačili ani na Rusov, ktorí ich deklasovali 29:19. V záverečnom dueli na podujatí sa zverenci trénera Petra Dávida stretnú s Portugalcami.

Úvod patril rovnako ako vo štvrtok Slovákom, ktorí po ďalekonosnej bombe Rábeka a sedmičke Martina Straňovského viedli 2:0. Na lavičke zostali celý zápas sedieť brankár Richard Štochl, kanonier František Šulc i krídelník Tomáš Urban, no aj napriek tomu hrali celý prvý polčas s ruským favoritom otvorenú partiu a nebyť zahodenej sedmičky v závere prvého dejstva, mohli ísť do šatní ešte optimjistickejšie ako so štvorgólovým mankom (12:16).

Po zmene strán ale v útoku úplne prepadávali a proti tradičnej ruskej nula-šestke pôsobilo bezmocne - lopty po ich útokoch končili v súperových rukách buď po streľbe z nepripravených pozícií alebo po technických chybách.

Dávidovi zverenci nedokázali ani profitovať z početných vylúčení na ruskej strane, pričom Igropulo i Šelmenko uvideli červené karty. Prvou lavínou hneď v úvode druhej časti odskočili na 20:12 a ďalšou päťgólovou šnúrou ušli z 23:17 až na 28:17. Dvojcifernú prehru spečatil strelou v poslednej sekunde Alexej Šindin.

Tréner SR Peter Dávid: "Ťažko sa mi hodnotí. V zápase som nechal sedieť opory Štochla, Šulca a aj Urbana, jednak preto, že sme nechceli odkryť karty pred Bielorusmi, ktorí budú čerpať informácie od Rusov a jednak preto, aby dostali šancu aj ďalší hráči. Dlho to vyzeralo dobre, no podobne ako včera v druhom polčase sme zlyhali v útoku. Pred play off s Bielorusmi budeme musiť niečo vymyslieť proti podobným hluchým fázam ako sme ukázali s Rusmi."

sumár:

Rusko - Slovensko 29:19 (16:12)

Zostava a góly SR: Paul, Putera - Mazák 1, Kopčo, Dudáš 1, T. Straňovský 2, M. Straňovský 3/1, Polakovič 2, Szücs, Ďuriš 1, Guzy 3, Rábek 6, Vadkerti, Fuňak. Najviac gólov Ruska: Dibirov 8, Gorbok 4, vylúčenia: 11:5, ČK: Igropulo za nešportové správanie, Šelmenko za tri vylúčenia, 7m hody: 2/1 - 2/1, rozhodcovia: Kristiansen, Togstad (obaja Nór.), 600 divákov.


Tabuľka turnaja:
1. Rusko 2 2 0 0 57:40 4
2. Nórsko 1 1 0 0 34:27 2
3. Portugalsko 1 0 0 1 21:28 0
4. Slovensko 2 0 0 2 46:63 0