Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Po napínavej dráme Slovan prehral s CSKA Moskva 2:3

Na snímke brankár CSKA Ilja Sorokin dostáva gól na 0:2 po strele hokejistu Slovana Tomáša Starostu (nie je na snímke) počas druhého stretnutia 1. kola play off KHL CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 23. februára 2016 v Moskve. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Na zápasy prehrávajú belasí 0:2, najbližšie dva sa odohrajú v Bratislave.

Moskva 23. februára (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli ani v druhom štvrťfinále play off KHL. Na ľade CSKA Moskva síce viedli po dvoch tretinách 2:0, ruský klub však v záverečnom dejstve naštartoval šťastným gólom Kirill Petrov a dokonalý obrat zavŕšil na začiatku predĺženia Antti Pihlström. Napriek problémom potvrdilo CSKA úlohu favorita a v sérii sa ujalo vedenia 2:0.

Oba tímy sa na tretí a štvrtý duel presunú do Bratislavy. Slovan privíta CSKA najskôr vo štvrtok o 19.00 SEČ, v sobotu je úvodné buly na programe o dve hodiny skôr.



Vyhrotené situácie nechýbali na ľade ani v utorok, pričom prvý incident prinieslo už úvodné buly. Nedorost sa dostal do konfliktu s Radulovom, za čo obaja putovali na trestnú lavicu. CSKA tentoraz s útočným prejavom neváhalo, no obetavosť "belasých" pred bránkou a spoľahlivý Brust udržali na konte Slovana nulu. V 12. minúte sa hviezdny tím stiahol, aby ubránil minútové oslabenie o dvoch hráčov, s koncom druhého trestu však kapituloval. Kundrátek na dvakrát pred Sorokinom ešte neuspel, ale Nedorost v dorážke po Kašparovom teči už áno, čo potvrdil aj videorozhodca - 0:1. Nečakaný priebeh favorita zaskočil a výrazne naštrbil jeho suverénny prejav.

Aj preto patril úvod druhej tretiny Slovanu. Hostia hrali disciplinovane, veľmi isto pôsobili na puku a často strieľali. Z veľkých gólových príležitostí však Kundrátek s Jegličom gólovú poistku nevyťažili. Moskovčania mali s výbornou hrou hostí problémy a prvú strelu v druhom dejstve vyslali na Brusta až v 28. minúte. V polovici stretnutia sa však vďaka presilovke rozbehli a ovládli dianie na ľade. Ďalšia početná prevaha v závere tretiny ich útočnú snahu podporila, no Brust sa rozchytal k vynikajúcemu výkonu. Dvadsaťsedem sekúnd pred sirénou zažil Ľadový palác veľký šok. Surový vyhral buly, Starosta sa od modrej oprel do puku a príklepom prestrelil vychladnutého Sorokina - 0:2.

CSKA potrebovalo gólový impulz a v 45. minúte sa vďaka nemu vrátilo do zápasu. Petrov vyslal ľahkú strelu na Brusta, ktorému puk nešťastne prepadol pomedzi betón a lapačku. Domáci dostali krídla, zrýchlili hru a výrazne prevýšili súpera vo fyzickej hre. Slovan náporu po góle odolal a v 50. minúte mohol dokonca udrieť, ale Šťastného strela skončila len na hornej žŕdke. O dve minúty už bolo vyrovnané, keď z bojovnosti Radulova s Teleginom vyťažil pred bránkou Da Costa - 2:2. Necelé tri minúty pred koncom vyprovokoval Skalický bitku s Paninom, no hostia presilovku ustáli. Duel napokon dospel do predĺženia a v 63. minúte ho rozhodol Pihlström.

zostavy:

CSKA Moskva: Sorokin - Zajcev, Kiselevič, Denisov, Naumenkov, Kutuzov, Blažijevskij, Panin - Radulov, Svetlakov, Platt - Telegin, Muršak, Ľubimov - Petrov, Da Costa, Pihlström - Stoljarov, Svetlakov, Andronov - Mamin

Slovan Bratislava: Brust - Barker, Kundrátek, Višňovský, Starosta, Mihalik, Sersen, Švarný - Nedorost, Viedenský, Kašpar - Jeglič, Tičar, Šťastný - Miklík, Surový, Bartovič - Skalický, Lušňák, Nagy

Povedali po zápase:
Miloš Říha, tréner Slovana:
"Zápas sme si prehrali sami, vlastnými hlúposťami, ktoré sme narobili aj v prvom, aj v druhom zápase. Mali sme vyhrať, neviem si vôbec predstaviť, prečo sa to takto skončilo. Je neospravedlniteľné, aby skúsení hráči robili také hlúpe chyby. Hráči musia vedieť, že na to majú. Hovoril som im to už po prvom zápase. Musia si veriť, nemôžu sa báť, keď sa mali báť oni. Nemali sme čo stratiť a prvé dve tretiny sme odohrali tak, ako sme povedali, všetci dodržiavali taktiku. Potom sme zaliezli, vyhadzovali sme puky a neboli sme akční v útočnom pásme, pretože útočníci to vypustili. Navyše sme dostali dva góly z bránkoviska, to jednoducho nejde."

Tomáš Starosta, obranca Slovana: "Viedli sme 2:0, zápas sme mali dobre rozbehnutý, ale bohužiaľ, nezvládli sme to. Musíme dať hlavy hore, séria pokračuje. Máme dva zápasy doma, musíme sa nachystať a zvíťaziť."

Michal Sersen, obranca Slovana: "Myslím si, že sme odohrali veľmi dobrý zápas, neboli sme horším súperom. Bohužiaľ, oni potrestali naše chyby a dali o gól viac."


1. kolo play off KHL - 2. štvrťfinále:

CSKA Moskva - Slovan Bratislava 3:2 pp (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Góly:
45. Petrov, 52. Da Costa (Telegin, Radulov), 63. Pihlström - 14. Nedorost (Kašpar, Barker), 40. Starosta (Surový)
/stav série: 2:0/


VIDEO: Gól Václava Nedorosta


VIDEO: Gól Tomáša Starostu

VIDEO: Gól Petrova na 2:1

VIDEO: Góla Da Costu na 2:2


Lokomotiv Jaroslavľ prehral doma so SKA Petrohrad 2:3


V utorkovom zápase 1. kola play off hokejovej KHL zvíťazil obhajca Gagarinovho pohára SKA Petrohrad nad Lokomotivom Jaroslavľ na jeho ľade 3:2 a vyrovnal stav série na 1:1.

V druhom stretnutí si rovnakým výsledkom poradili hráči Dinama Moskva na ľade HK Soči a v sérii vedú 2:0.

Víťaz Bobrovovej divízie a druhý tím Západnej konferencie Jokerit Helsinki zdolal na domácom ľade Torpeda Nižnij Novgorod 4:3 a vyrovnal stav série na 1:1.

Play off - 1. kolo:
Západná konferencia


Lokomotiv Jaroslavľ - SKA Petrohrad 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Góly:
41. Apaľkov, 46. Kronwall – 15. Barabanov, 28. Širokov, 37. Koskiranta
/stav série 1:1/

HK Soči - Dinamo Moskva 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Góly:
15. Kazjonov, 57. Petersson – 2. Tarasov, 30. Brjukvin, 56. Karpov
/stav série 0:2/

Jokerit Helsinki - Torpedo Nižnij Novgorod 4:3 (1:1, 0:1, 3:1)
Góly:
14. Kapanen, 47. Larsen, 48. Lajunen, 59. Kozun – 13. Kosticyn, 22. Žerdev, 60. Sergijenko
/stav série 1:1/