Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Po svižnej hre oboch tímov Slovan remizoval s AS Trenčín 2:2

Hráč Slovana Bratislava Ondřej Smetana a hráč AS Trenčín Papi Diakite (hore) v 23. kole futbalovej Corgoň ligy medzi Slovanom Bratislava a AS Trenčín. Foto: TASR/Michal Svítok

Ideálne futbalové počasie prilákalo na Pasienky len 2215 divákov.

Bratislava 24. marca (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava remizovali v sobotňajšom zápase 23. kola Corgoň ligy s AS Trenčín 2:2. Góly domácich strelili Karol Mészáros a Ondřej Smetana, za hostí skórovali Filip Hlohovský a David Depetris.

Ideálne futbalové počasie prilákalo na Pasienky síce len 2215 divákov, tí však sledovali svižnú hru v podaní oboch tímov. Po úvodnom oťukávaní mohol otvoriť skóre v 14. minúte Smetana, trenčianskeho gólmana Volešáka však na bránkovej čiare zastúpil kapitán Kleščík. O päť minút neskôr zaujal Piliev, ktorý sa uvoľnil na ľavej strane a takmer zakrútil loptu do vzdialenejšieho vinkla. Vzruch priniesla 25. minúta, keď sa najprv lopta po priamom kope Halenára odrazila od brvna na čiaru a von, vzápätí sa neujala ani Smetanova hlavička a na druhej strane vyslal Salinas prvý strelecký pokus na Putnockého. V 35. minúte odpískal hlavný rozhodca Leško spornú malú domov v neprospech Trenčína, Had však zvnútra šestnástky napálil loptu len do vybiehajúceho Baeza. Belasým sa podarilo zúročiť prevahu v 39. minúte, keď Mészáros dostal prihrávku za chrbát súperovej obrany, obišiel Volešáka a poslal loptu do prázdnej brány - 1:0. Domáci sa z vedenie tešili len chvíľu, lebo o štyri minúty neskôr zakončil rýchly protiútok hostí strelou do Putnockého protipohybu Hlohovský - 1:1.

Divácky zaujímavý futbal pokračoval aj po zmene strán, hoci už nie v takom tempe. V 48. minúte musel predviesť svoje kvality Putnocký, ktorého natiahol nebezpečným priamym kopom Salinas. Na opačnej strane sa oprel do lopty Halenár, jeho strela však skončila len na bočnej sieti. Slovan poslal opäť do vedenia v 75. minúte Smetana, ktorý prekonal Volešáka prudkou hlavičkou po rohovom kope - 2:1. Zriedkavý jav sa udial v 79. minúte, keď pri súboji Volešáka so striedajúcim Szarkom praskla lopta. Vyrovnanie mal na kopačke Mazáň, ale v rozhodujúcej chvíli poslal loptu mimo priestoru troch žrdí. Body sa však napokon predsa len delili, keď práve Mazáň nastrelil žrď a ďalší striedajúci hráč Depetris poslal loptu do prázdnej brány - 2:2. Slovan mohol napokon aj prehrať, Putnocký však v nadstavenom čase vytesnil Peltierovu strelu.

Slovan Bratislava - AS Trenčín 2:2 (1:1)

Góly: 39. Mészáros, 75. Smetana - 43. Hlohovský, 87. Depetris. Rozhodovali: Leško - Balko, Tomčík, ŽK: Mészáros, Kladrubský, Szarka - Štyvar, 2215 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Jánošík, Had, Kolčák (90. Čermák) - Kladrubský, Kopúnek - Meszáros, Halenár, Piliev (77. Szarka) - Smetana (80. Konečný)

AS Trenčín: Volešák - Čögley (83. Depetris), Kleščík, Diakite, Holúbek - Baez - Peltier, Štefánik (57. Diaz), Salinas, Hlohovský (67. Mazáň) - Štyvar

Hlasy trénerov

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Škoda toho výsledku. Dnes sme hrali konečne dobre, mali sme veľa šancí, ale nedali sme góly. Trenčín uhral bod a hoci som ich videl hrať aj lepšie, nakoniec takmer zvíťazili. Aj taký je však futbal. Pri absencii kľúčových hráčov podali tí, čo dostali šancu, dobrý výkon. Dnes budeme myslím dobre spať, lebo bola tam kvalita, ochota behať aj bojovať."

Adrián Guľa, tréner AS: "Myslím, že to bol dobrý zápas, z našej strany herne disciplinovaný. Vedeli sme, že to bude otvorený duel a budú šance na protiútoky. Dôležitá bola rýchla odpoveď po inkasovanom góle a nespanikárili sme ani po druhom. Mužstvo našlo morálnu silu a bolo odmenené gólom na 2:2. V nadstavenom čase navyše predviedol súperov brankár geniálny zákrok, mohli sme aj vyhrať. Bod však berieme, je od majstra, sme zaň vďační. Podarilo sa nám to tímovým výkonom."