Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan s prvou posilou. Na 3,5 roka získal Holanďana De Kampsa

Ilustračné foto, hráči Slovana Foto: TASR/Michal Svítok

S defenzívnym stredopoliarom sa vedenie klubu dohodlo už skôr, všetko oficiálne spečatilo po lekárskej prehliadke.

Bratislava 8. januára (TASR) - Prvou zimnou posilou fortunaligového Slovana Bratislava sa stal holandský futbalista Joeri de Kamps. S odchovancom Ajaxu Amsterdam sa vedenie "belasých" dohodlo v piatok na tri a polročnom kontrakte.

Slovan skompletizoval príchod prvej posily tesne pred zimnou prípravou, ktorej štart je na programe v sobotu. S defenzívnym stredopoliarom sa vedenie klubu dohodlo už skôr, všetko oficiálne spečatilo po lekárskej prehliadke. De Kamps vyšiel z akadémie Ajaxu a nazbieral niekoľko štartov v mládežníckych reprezentačných výberoch Oranjes. Z Ajaxu následne odišiel na hosťovanie do SC Heerenveen, odkiaľ prestúpil do NAC Breda. Od začiatku roka 2016 sa stal hráčom Slovana. "Vyriešenie postu defenzívneho stredopoliara bolo pre nás jednou z priorít pre zimné prestupové obdobie. Joeriho sme sledovali dlhodobo. Videli sme ho v niekoľkých zápasoch a spĺňal všetky kritéria, ktoré sme vyžadovali od hráča na tomto poste. Od jeho príchodu si sľubujeme veľa," uviedol na oficiálnom klubovom webe viceprezident a člen predstavenstva ŠK Slovan Ivan Kmotrík mladší.

Očakávania vedenia klubu od 23-stredopoliara sú vysoké. "Je to bojovný typ hráča s potrebnou tvrdosťou, ktorá nám v strede poľa chýbala. Presne takého hráča sme hľadali. Preto som veľmi rád, že sa nám podarilo jeho prestup dotiahnuť do úspešného konca," dodal Kmotrík. "Joeri je momentálne po zranení, ale včera prešiel lekárskou prehliadkou. Bude potrebovať ešte zhruba týždeň nato, aby sa mohol plnohodnotne zapojiť do tréningového procesu nášho mužstva. Už v nedeľu pocestuje s mužstvom na sústredenie do Turecka. Verím, že sa nenaskytnú žiadne komplikácie a Joeri bude na sto percent pripravený na prvý ostrý zápas sezóny, kde bude môcť potvrdiť svoje kvality."

"Belasí" odštartujú zimnú prípravu sobotňajšími lekárskymi testami. Vedenie má v talóne aj ďalších nových hráčov. "Ďalšie prestupy sú v štádiu riešenia. Niekoľko vytypovaných nových hráčov sa zapojí do prípravy a verím, že minimálne dvaja nás presvedčia o svojich kvalitách a budeme môcť zrealizovať ich prestup," dodal Kmotrík ml.