Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan Bratislava získal gréckeho obrancu Pliatsikasa

Na archívnej snímke hráč Olympique Lyon Rachid Ghezzal (vpravo) v súboji s Vassilisom Pliatsikasom z Astry Giurgiu vo futbalovom zápase odvety play off Európskej ligy Olympique Lyon - Astra Giurgiu v Giurgiu 28. augusta 2014. Foto: TASR/AP

Pravý obranca prichádza z Metalurgu Doneck a s belasými podpísal kontrakt na 2,5 roka.

Bratislava 26. januára (TASR) - Bývalý grécky reprezentant Vasileios Pliatsikas je novou posilou futbalistov ŠK Slovan Bratislava. Pravý obranca prichádza z Metalurgu Doneck a s "belasými" podpísal kontrakt na 2,5 roka.

"Po odchode Erika Čikoša bola jedna z našich priorít vyriešiť post pravého obrancu. Pliatsikasa sme dlhšiu dobu analyzovali z jeho predchádzajúcich pôsobísk. Na základe pozitívnych výsledkov analýz sme ho pozvali na prvé sústredenie do Turecka, kde sme si hráča dôkladne otestovali. Výsledky testov nám preukázali, že Pliatsikas prišiel výborne fyzicky pripravený. Počítame s ním do základnej zostavy na spomínaný post pravého obrancu a veríme, že jeho medzinárodné skúsenosti a kvalita nám pomôže pozdvihnúť úroveň defenzívy mužstva," uviedol viceprezident a člen predstavenstva Slovana Ivan Kmotrík ml. pre klubový web s tým, že v najbližśích dňoch chce oznámiť mená ďalších posíl.

Dvadsaťsedemročný Pliatsikas hrával za AEK Atény, odkiaľ v roku 2009 prestúpil do bundesligového klubu Schalke 04, kde strávil viacero sezón. Nasledovalo hosťovanie v MSV Duisburg a neskôr jeho pôsobenie v drese rumunského tímu Astra Giurgiu. Na konte má päť štartov v gréckom národnom tíme, predtým prešiel aj mládežníckymi reprezentáciami.