Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Slovan Bratislava nestačil na Nižnekamsk, prehral 4:3 po predĺžení

Tréner Slovana Radoslav Čada (v strede) na striedačke. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovanisti si neudržali gólový náskok, ktorý im zabezpečil Miroslav Štatan.

Nižnekamsk 7. januára (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorňajšom stretnutí KHL na ľade ruského tímu Neftechimik Nižnekamsk tesne 3:4 po predĺžení. "Belasí" tak získal prvý bod v novom roku, no stále čakajú na svoje prvé víťazstvo.

Zverenci trénera Rostislava Čadu odštartovali veľmi pasívne, v prvej tretine ťahali za kratší koniec a inkasovali góly z hokejok Taratuchina a Polygalova. Po prestávke však vykročili na ľad ako vymenení a už v 22. minúte znížil Juraj Mikúš. Do konca druhého dejstva sa ešte dvakrát presadil Šatan, najprv v oslabení a potom i v presilovke a Slovan viedol 3:2. V 49. minúte však vyrovnal Mamašev a v predĺžení rozhodol o triumfe domácich Polygalov.

"Belasí" zakončia štvorzápasovú sériu na klziskách mužstiev z Východnej konferencie vo štvrtok 9. januára o 14.00 h proti Salavatu Julajev Ufa. Domácim fanúšikom sa predstavia najbližšie v pondelok 13. januára o 19.00 h v stretnutí so Sibirom Novosibirsk.

Neftechimik Nižnekamsk - Slovan Bratislava 4:3 pp (2:0, 0:3, 1:0 - 1:0)



Góly: 5. Taratuchin (Belousov), 11. Polygalov (Tolpeko), 49. Mamašev, 62. Polygalov - 22. J. Mikúš (Ölvecký), 30. Šatan (Sigalet), 37. Šatan. Rozhodovali: Kulakov, Bondar - Fatejev, Palej, vylúčení: 3:6 na 2 min, navyše: Štajnoch 10 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:1, 4500 divákov.

Neftechimik Nižnekamsk: Dalton – Jarullin, Belov, Mamašev, Berezin, Kosmačov, Romanov, Beľakov, Šulakov – Milovzorov, Koukal, Netík – Polygalov, Chochrjakov, Tolpeko – Taratuchin, Truňov, Belousov – J. Aľševskij, Kulikov, S. Aľševskij

Slovan Bratislava: Kopřiva (11. Janus) - Škoula, Sigalet, Trončinský, Mihálik, Štajnoch, Mojžíš, Brejčák (od 10. min) - Miklík, Bližňák, Vondrka - J. Mikúš, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Radivojevič, Hudáček – B. Mráz, Šťastný, T. Mikúš - Matoušek (od 11. min)



Priebeh zápasu


Slovana odohral bezzubú úvodnú tretinu a na ľade Nižnekamsku v nej prakticky nič nepredviedol. "Belasí" nezachytili úvod duelu a už v 5. minúte inkasovali, keď nedôrazne bránili tretiu formáciu domácich, Belousov našiel Taratuchina a ten prestrelil Kopřivu. Po ďalších hluchých minútach prišla 10., keď Mojžíš pridržal Tolpeka a Slovan hral v oslabení. Navyše v rovnakom čase dostal ďalší obranca Štajnoch desaťminútový osobný trest za nešportové správanie. Domáci potrebovali na premenenie presilovky iba niečo vyše pol minúty. Tolpeko najprv napálil do žŕdky, vzápätí však získal puk, prihral ho Polygalovovi a ten zvýšil na 2:0. Tréner Čada ihneď reagoval a do bránky poslal Janusa. Ten sa zapotil päť minút pred koncom tretiny, keď zlikvidoval šance Netíka a Tolpeka.

Hostia mali úspešný vstup do druhého dejstva a už v 22. minúte sa im podarilo streliť kontaktný gól. Ölveckého strelu Dalton iba vyrazil a Juraj Mikúš zasunul puk do siete - 2:1. Nasledovala séria početných vylúčení, počas ktorej predviedli obaja brankári niekoľko výborných zákrokov. Blízko k vyrovnaniu mal počas presilovky Bližňák, no Daltona neprekonal. Čo nevyšlo hosťom v početnej výhode, podarilo sa o pár minút v oslabení. Svoje skúsenosti a umenie predviedol Šatan, ktorý kľučkou oklamal obrancu a vytiahol Daltona, obišiel bránku a spoza nej zasunul - 2:2. V 37. minúte sa dostal Slovan prvýkrát v zápase do vedenia vďaka pohotovej dorážke Šatana počas presilovky.

"Belasí" však v úvode tretieho dejstva doplatili na nedisciplinovanosť. Prvú presilovku domácich síce prežili bez ujmy, no v nasledujúcej vyrovnal na 3:3 Mamašev. V ďalšom priebehu sa už oba tímy sústredili najmä na zabezpečenú obranu a tak zápas pokračoval v predĺžení. V 62. minúte sa dostal do úniku Polygalov a rozhodol o triumfe domácich 4:3.

Hlasy po zápase



Rostislav Čada, tréner Slovana (hcslovan.sk): "Dnes sme mali zlý vstup do zápasu. Zlepšeným výkonom v druhej tretine sa nám podarilo otočiť priebeh. Príčinou toho, že sme v Nižnekamsku nezískali viac než jeden bod, bolo to, že sme odohrali zle dve oslabenia, v ktorých sme dostali dva góly, a samozrejme veľká rozhodujúca chyba v predĺžení."

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Bol to pre nás dosť smolný zápas. Nezachytili sme úvod, rýchlo sme prehrávali o dva góly. Pozitívom môže byť aspoň to, že sme sa nevzdali, otočili sme to a bojovali o všetky body do posledných minút. Streliť tri góly v jednej tretine nie je jednoduché proti žiadnemu súperovi, takže vďaka tomu máme dnes aspoň jeden bod. V predĺžení sme pred rozhodujúcim gólom urobili chybu vpredu, ich útočník si to hodil pomerne dosť pred seba. Ja som veril, že náš obranca ho ešte pri dobiehaní trochu spomalí, ale bohužiaľ, tentoraz som tam bol o zlomok sekundy neskôr, ako bolo treba. Obaja sme sa snažili zo všetkých síl tomu gólu zabrániť, hoci ten moment v televízii možno nevyzeral práve najlepšie, ale urobili sme, čo sme mohli."

Miroslav Šatan, útočník a strelec dvoch gólov Slovana: "Nemyslím si, že to bola smola. Jednoducho robíme stále ťažké defenzívne chyby. Po takých sa zápasy ťažko vyhrávajú. Vždy je to síce niekto iný, ale tie góly si strieľame takpovediac sami."

Juraj Mikúš, útočník a strelec prvého gólu Slovana: "V prvej tretine využili svoje dve-tri šance a išli do dvojgólového vedenia. V druhej časti sme sa zdvihli a zápas sa nám podarilo otočiť. Potom sme urobili chybu pri striedaní a v následnom oslabení sme dostali gól na 3:3. V predĺžení sme chceli uchmatnúť ten jeden extra bod navyše, naša tretia formácia mala výborné striedanie, dlho dokázala držať puk v ich obrannom pásme, ale v závere striedania prišla chyba, ktorú bohužiaľ pre nás využili."