Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Belasí porazili Spartak, súboj prilákal množstvo divákov

Hráč Slovana Filip Hološko (vpravo) a hráči Trnavy Martin Vantruba (uprostred) a Andrej Kadlec (vľavo) v 16. kole Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava 19. novembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Marko Erd

Líder z Trnavy prilákal na zvyčajné pomery aj viac domácich priaznivcov.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili 1:0 nad Spartakom Trnava v nedeľu v 138. ligovom derby v 16. kole Fortuna ligy 2017/2018. Na Pasienkoch pred návštevou 3856 divákov sa v prvom polčase gólovo presadil Filip Hološko, v druhom už strelci mlčali. Trnava zostáva lídrom tabuľky s osembodovým náskokom práve pred druhým Slovanom.

Slovan Bratislava - Spartak Trnava 1:0 (1:0)

Gól:
14. Hološko, ŽK: Savičevič, Mareš - Čanturišvili, Pehlivan, Sloboda, Kadlec, rozhodovali: Očenáš - Benko, E. Weiss, 3856 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan:
Greif – Sekulič, Rundič, Božikov, Chouchoumis – Droppa, Savičevič – Čavrič (71. Oršula), Holman (88. Schet), Hološko - Mareš (82. Vittek)

Spartak: Vantruba - Kadlec, Hladík, Godál, Janso - Sloboda (66. Greššák), Pehlivan - Čanturišvili (77. Yilmaz), Vlasko, Jirka (57. Brigant) - Egho

Nestor El Maestro, tréner Trnavy: "Sme veľmi nespokojní, zvlášť, keď sme tu mali veľa fanúšikov a fantastickú podporu. Nanešťastie sme nehrali na našej zvyčajnej úrovni. Vytvorili sme si veľmi málo šancí počas zápasu. Hoci sme sa v druhom polčase o čosi zlepšili, celkovo sme ukázali málo."



Martin Ševela, tréner Slovana: "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, dobre sme sa pohybovali, aj keď terén bol stále ťažší. Dali sme úvodný gól, ten nás upokojil. Cez polčas som hráčov nabádal, aby sme dali druhý gól. Ale stiahli sme sa do stredovej zóny a súper to potom hral jednoducho dopredu nakopávanými loptami na útočníkov. Trochu mrzí to, že sme nevyužili v závere naše kontry. Bola to potom dráma až do konca. Teší výhra, teší čisté konto, ale stále máme veľa čo zlepšovať. Dnes sa potešíme z víťazstva, ale od zajtra už musíme myslieť na najbližší zápas."



O atmosféru sa na Pasienkoch staral zaplnený sektor fanúšikov hostí. Líder z Trnavy prilákal na zvyčajné pomery aj viac domácich priaznivcov. Publikum videlo v prvom polčase územnú prevahu "belasých". O prvý väčší vzruch sa postaral hlavičkou Rundič, ale išla nad. Domáci ale udreli gólovo už v 14. minúte, keď dobrý Marešov center z pravej strany hlavou poslal umne do siete Hološko. Hralo sa najmä medzi šestnástkami, na mokrom teréne vo veľkom nasadení s viacerými ostrejšími osobnými súbojmi ako sa na derby patrí. Gólové šance sa ale nerodili. V 21. minúte to skúsil z priameho kopu Vlasko, ale tečovaná strela skončila rohom. V 39. minúte sa dostával do brejku Jirka, aj zakončil, ale nepresne. V 43. minúte prinútil brankára hostí Vantrubu k efektnému zákroku dobrou strelou Holman. Vzápätí na druhej strane mohlo byť vyrovnané. Čanturišvili strelou spoza obrancu k ľavej tyčke prinútil Greifa k dobrému zákroku a dorážku Vlaska v stopercentnej šanci brankár "belasých" zlikvidoval ešte zázračnejšie.



V druhom polčase sa obraz hry veľmi nemenil. Viac sa hralo spočiatku na polovici hostí, ale postupne sa Trnava stále viac tlačila dopredu. Plynulosť hry však často kúskovali fauly. V 74. minúte mohol striedajúci Oršula zvýšiť, ale Janso jeho projektil odhlavičkoval do bezpečia. V 84. minúte sa v brejku troch na dvoch rútili na trnavskú bránu domáci, Vittek sa dostal do zakončenia, ale vo výbornej šanci trafil len Vantrubu. V záverečnom nápore hostia už vyrovnať nedokázali.