Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Slovan Bratislava zvíťazil na pôde Spartaku Trnava 1:0 vo 4. kole CL

Hráč Slovanu Filip Hlohovský v súboji o loptu s Michalom Gašparíkom z Trnavy počas zápasu 4. kola futbalovej Corgoň ligy mezi FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 5. augusta 2012 v Trnave. Foto: TASR/Peter Kollár

Jediný gól zápasu strelil Filip Hlohovský.

Trnava 5. augusta (TASR) - V nedeľňajšom šlágri 4. kola Corgoň ligy zvíťazili futbalisti Slovana Bratislava nad domácim Spartakom Trnava 1:0 po góle Filipa Hlohovského z konca prvého polčasu.

Nový tréner "belasých" Samuel Slovák len pár dní po príchode na lavičku zažil víťaznú premiéru a hneď v ostro sledovanom derby dvoch tradičných rivalov. Spartak ani v treťom domácom ligovom zápase v novej sezóne nedokázal získať všetky body, keď predtým remizoval s Košicami (0:0) a Myjavou (1:1).

Už vo štvrtok 9. augusta o 19.30 h sa Spartak Trnava predstaví v odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2012/2013 proti Steaue Bukurešť, nad ktorou v prvom meraní síl v rumunskej metropole vyhral 1:0.


Corgoň liga - 4. kolo:

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 0:1 (0:1)

Gól: 45.+1 Hlohovský. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Mikovič, Stožický - Kopúnek, Grendel, Bagayoko, Milinkovič, 8544 divákov.

zostavy a striedania:

FC Spartak Trnava: Raška - Habánek (62. Stožický), Janečka, Čvirik, Hanzel - Kaščák (46. Gross), Karhan - Sabo, Čarnota, Gašparík (83. Mikinič) - Mikovič

ŠK Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík - Milinkovič (64. Peltier), Grendel, Kopúnek, Hlohovský - Halenár (66. Szarka), Šebo (89. Hudák)




V 5. minúte ako prví pohrozili hostia, s technickou strelou Hlohovského si však Raška bez väčších problémov poradil. Spartak odpovedal delovkou Mikoviča, ktorú v 9. minúte zastavilo brvno. Skóre atraktívneho duelu mohol otvoriť Šebo, jeho krížny pokus však Raška vyrazil končekmi prstov na roh. Šebo bol pri streleckej chuti, v 26. minúte sa infiltroval do domácej šestnástky a opäť vyskúšal pozornosť Rašku, ten však jeho prízemnú strelu kryl. V 33. minúte po prekvapivom krížnom centri takmer udreli domáci, ale hlavička Saba v záklone mierila nad bránu Slovana. V závere sa neujala ani ďalekonosná strela Čvirika, s ktorou nemal Putnocký veľa práce. Keď už sa zdalo, že gól v úvodnom dejstve nepadne, defenzíva Spartaka nedokázala vo vlastnom pokutovom území odkopnúť ľahkú loptu a dobiedzajúci Hlohovský ju nekompromisne poslal do siete - 0:1.

Nový tréner Slovanu Samuel Slovák počas zápasu 4. kola futbalovej Corgoň ligy mezi FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 5. augusta 2012 v Trnave
Foto: TASR/Peter Kollár
Slovan mohol v 53. minúte pridať druhý gólový úder, ale Šebo po peknej prihrávke z krídla úplne voľný pred opustenou bránou kopol do lopty príliš slabo a Hanzel ju stihol odkopnúť do bezpečia. O štyri minúty neskôr Gross naservíroval loptu na hlavu Mikoviča, ten však zostal zaskočený a namiesto gólového klinca namieril vedľa brány. Snaha Spartaka o vyrovnanie narážala na plasticky fungujúcu obranu hostí, navyše svoju rolu zohrala aj únava zo štvrtkového duelu v Bukurešti. Slovanistom sa po zmene strán otvoril priestor na brejky a v 68. minúte po jednom z nich Lukšík jedovatou strelou prinútil Rašku k zákroku. V 76. minúte "belasých" druhýkrát v zápase zachránila konštrukcia brány - lopta sa po hlavičke Mikoviča odrazila od žrde smerom do brány, Putnocký však vytiahol bravúrny reflexívny zákrok a zabránil gólu. Brankár Slovana sa vyznamenal aj v 85. minúte, opäť po hlavičke agilného Mikoviča. Po vyrovnanom priebehu by zápasu svedčala remíza, napokon si však Slovan odviezol z Trnavy cenné tri body.

Hlasy po zápase:

Pavel Hoftych, tréner Spartaka Trnava: "Videli sme futbal, ktorý sa hral vo veľkom nasadení. Nepasoval mi do neho jedine rozhodca, ktorý podľa môjho názoru nebol na úrovni. Slovanisti využili únavu našich hráčov a v prvom polčase sme sa rozbiehali len postupne. Po zmene strán sme boli lepší, hráči si siahli na dno síl, klobúk dole pred nimi. Prehrali sme najmä kvôli výbornému brankárovi súpera, cez ktorého sme nedokázali dotlačiť loptu do siete. Mali sme šťastie na Steaue, nemôžeme ho mať každý zápas. Trénerovi súpera gratulujem k jeho prvému víťazstvu na lavičke Slovana."

Samuel Slovák, tréner Slovana Bratislava: "Musím povedať, že tento zápas bol pre mňa darček, lebo zápasy Trnavy so Slovanom sú vždy zaujímavé a hrajú sa pred peknou kulisou. Inak tomu nebolo ani teraz. Myslím, že už samotný zápas predurčuje, ako bude vyzerať, pretože motivácia je veľká. Je to derby a hráči si to uvedomili a veľmi dobre tento zápas zvládli."