Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Na ľade Čeľabinsku to riadne iskrilo, napokon však zvíťazil Slovan

Na archívnej snímke zápas Slovan Bratislava a Traktor Čeľabinsk. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po víťazstve 3:1 majú "belasí" na konte 15 bodov a priebežne sa posunuli na 10. miesto tabuľky Západnej konferencie.

Čeľabinsk 24. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase KHL na ľade Traktoru Čeľabinsk 3:1. "Belasí" majú na konte 15 bodov a priebežne sa posunuli na 10. miesto tabuľky Západnej konferencie.

Zverenci trénera Miloša Říhu dokázali využiť svoje šance a v 27. minúte mali trojgólový náskok po zásahoch Lušňáka, Chipchuru a Šišku. Domácim sa podarilo znížiť o minútu neskôr z hokejky Mirnova, no to bolo z ich strany všetko.

Slovan najbližšie nastúpi v piatok 30. septembra o 19.30 h na štadióne chorvátskeho Medveščaku Záhreb. Následne ho čakajú tri ťažké domáce zápasy s CSKA Moskva, SKA Petrohrad a Severstaľom Čerepovec.

Traktor Čeľabinsk - Slovan Bratislava 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)



Góly: 28. Mirnov (Belov) – 11. Lušňák (Chipchura), 22. Chipchura (Cheechoo), 27. Šiška (Lušňák). Rozhodovali: Ibatulin, Vasiljev – Viljugin, Kesler, vylúčení: 1:7 na 2 min, navyše: Gubarev 5+DKZ za úder do hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 7000 divákov.

Traktor Čeľabinsk: Demčenko – Koľcov, Belov, Denisov, Borodkin, Šinin, Žuldikov, A. Petrov, Klimontov – Jakuceňa, Pestunov, Mirnov – Penkovskij, Szczechura, Kručinin – Černikov, J. Petrov, Pankov - Šolochov, Šarov, Gubarev

Slovan Bratislava: Brust - Švarný, Plastino, Meszároš, Bačík, Ďaloga, Pokorný, Rosandič - Nedorost, Viedenský, Jeglič – Cheechoo, Taffe, Vopelka – Šiška, Lušňák, Chipchura – Valský, Zigo, Kubalík


Úvodná desaťminútovka bola v réžii domácich hokejistov, ktorí odštartovali aktívnejšie a tlačili sa do ofenzívy, no proti dobre organizovanej obrane súpera si nedokázali vypracovať žiadne väčšie šance. Prvú mal až v 9. minúte Mirnov, ktorý sa v rýchlosti obtočil okolo bránky, ale Brust si na jeho zakončenie k žŕdke dal pozor. O dve minúty už viedol Slovan, keď sa presadil hneď zo svojej prvej vážnejšej možnosti.

Chipchura videl rozbehnutého spoluhráča, tak nahodil puk pred bránku, Lušňak tam dôrazne vletel a dotlačil ho za Demčenkov chrbát - 0:1. Domáci síce proti gólu protestovali, no rozhodcovia ho uznali. V 12. minúte to bolo pre Traktor ešte horšie. Gubarev sa neovládol a za útok na hlavu a krk Ziga dostal 5+DKZ. "Belasí" si však dlhú presilovku pokazili sami vylúčením Jegliča a tak druhý zásah nepridali. V 14. minúte navyše mohli inkasovať. Pri hre 4 na 4 sa dostal do šance medzi kruhmi Szczechura, ale Brust výborne vykorčuľoval a zmenšil mu strelecký uhol. Domáci v prvej tretine prestrieľali súpera 9:5.

Slovan odštartoval aj druhú tretinu v defenzíve a navyše v oslabení. Brust si pripísal niekoľko dobrých zákrokov a hneď po presilovke sa mu spoluhráči odvďačili druhým gólom. Cheechoo prenechal puk na útočnej modrej čiare Chipchurovi, ten si ho potiahol a tvrdým príklepom z vrcholu pravého kruhu napol sieť - 2:0. Na druhej strane bol blízko k zníženiu Kručinin, ale Brust jeho jedovku spacifikoval. V 27. minúte vyhrávali hostia už 3:0.

Po peknej kombinácii tretej formácie sa presadil Šiška a vyhnal Demčenka z bránky. Na jeho miesto prišiel Čech Francouz. Pri góle Denisov tvrdo narazil na mantinel Ďalogu, obranca Slovana sa len s ťažkosťami zdvíhal z ľadu a pomôcť na striedačku mu museli spoluhráči. O ďalšiu minútu sa skóre menilo opäť, keď sa presadil domáci Mirnov, ktorý znížil na 1:3. To sa už na ľade niekoľko minút poriadne iskrilo a pribúdali tvrdé zákroky i šarvátky. Problémy so zvládnutím duelu mali aj rozhodcovia. V závere mal Traktor dve dobré šance. Kručinin však zlyhal v koncovke a Koľcov následne pokazil prihrávku pri prečíslení.

Hostia odštartovali aj tretie dejstvo pod tlakom a v oslabení, opäť ho však zvládli a poradili si aj pri následnom vylúčení Taffeho. V ďalších minútach sa sústredili najmä na pozornú defenzívu a eliminovali útočné snahy domácich. Tie postupne dozneli a Slovan si tak dobrým forčekingom držal Čeľabinsk od tela. V 51. minúte mal dobrú možnosť asi meter pred bránkou Mirnov, ale Brust opäť stihol zasiahnuť. V 57. minúte mohol definitívne rozhodnúť Cheechoo, ale ani on už gól nepridal.

hlas po zápase (zdroj: hcslovan.sk):


Miloš Říha, tréner Slovana: "Som rád, že sme dnes vyhrali. Myslím, že zaslúžene. Hrali sme trpezlivo, disciplinovane až do konca zápasu. Mrzí ma veľa vylúčení, hráči však v oslabeniach splnili, čo sme si povedali. Tešíme sa z dnešného víťazstva."