Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Slovan v úvodnom zápase zvíťazil nad ViOn-om Zlaté Moravce 4:1

20. kolo futbalovej Corgoň ligy medzi ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce v piatok 1. marca 2013 v Bratislave. Na snímke Lester Poltier zo Slovana (druhý zľava), Martin Chren (prvý zľava) a Adrián Candrák (tretí zľava) z ViOnu. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Slovan si zvýšil náskok na prvej priečke tabuľky pred ViOn-om na deväť bodov.

Bratislava 1. marca (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v piatkovom úvodnom zápase 20. kola slovenskej Corgoň ligy 2012/2013 na Pasienkoch nad ViOn-om Zlaté Moravce 4:1. V interesantnej jarnej ouvertúre, v ktorej sa stretol líder Slovan s po jeseni druhými Moravcami, "belasí" otočili priebeh a zvýšili náskok na prvej priečke tabuľky pred ViOn-om na deväť bodov.

V prvej polhodine sa na Pasienkoch v jarnej ouvertúre roztrhlo vrece s gólmi. V 5. minúte ešte nebezpečná hlavička domáceho Peltiera zmenu skóre neznamenala, ale okamžite na druhej strane Hodek vycvičil obrancu belasých a nekompromisne poslal hostí do vedenia. V 10. minúte vyrovnal nádhernou technickou strelou z priameho kopu zo 16 metrov Hlohovský. Opäť aktívny Peltier v 13. minúte šancu nepremenil, ale jeho chvíľa prišla o dve minútky, keď center do pokutového územia usmernil za chrbát Kuciaka.

Ten si slabšiu chvíľu vybral aj v 20. minúte, keď strelu Milinkoviča z priameho kopu neskrotil, tá sa od tyčky odrazila k Peltierovi a ten iba doťukol na 3:1. A v 31. minúte Kuciaka prekvapila Kladrubského strela z diaľky, ktorá zapadla k pravej tyčke. ViOn mohol znížiť v 36. minúte, ale Bernáthova hlavička išla iba do žrde a neujala sa ani ďalšia šanca Bolinhu. Zaujímavý prvý polčas uzavrel center Milinkoviča, ktorý sa obtrel o hornú žrď brány hostí.

Domáci v druhom dejstve kontrolovali náskok, nevystrašili ich ani nebezpečná strela Orávika či Bernáthovo zakončenie vysoko nad. Mali držanie lopty a pokojne odolávali náznakom aktivity hostí, ako keď ďalšou tvrdou strelou preveril Putnockého Orávik v 69. minúte. V 75. minúte skvele individuálne prenikal Milinkovič, zakončenie mu ale nevyšlo, rovnako ako striedajúcemu Halenárovi v 88. minúte. Duel tak zaslúžene vyhrali domáci, ktorí úspešne na jar vykročili za ziskom rekordného siedmeho titulu v ére samostatnosti.

20. kolo futbalovej Corgoň ligy medzi ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce v piatok 1. marca 2013 v Bratislave. Na snímke Igor Žofčák (vľavo) zo Slovana a Patrik Pavlenda (vpravo) z ViOnu.
Foto: TASR/Štefan Puškáš


Výsledok:
Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce 4:1 (4:1)
Góly:
15. a 20. Peltier, 10. Hlohovský, 31. Kladrubský - 6. Hodek. Rozhodoval: Leško, ŽK: Kladrubský - Škriniar, Chren, 2402 divákov.

Zostavy a striedania:
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Lukšík - Grendel (82. Sabo), Kladrubský - Žofčák, Hlohovský (71. Halenár), Milinkovič - Peltier (79. Kuzma)

ViOn: Kuciak - Pavlenda, Pav. Majerník, Chren - Škriniar (59. Janič), Obročník - Orávik, Bolinha (46. Pintér), Candrák - Bernáth (79. Mihálik), Hodek


Hlasy trénerov

Samuel Slovák, tréner Slovana: "Zápas vzhľadom aj na terén, aj preto, že bol po dlhom čase prvý, mal solídnu úroveň. My sme hrali vynikajúco a vyšiel nám zápas. Každý hráč hral dobre. Mali sme medzihru, podali sme dobré individuálne výkony. Vysoko si cením prístup našich hráčov. Výsledok hovorí sám za seba. Som spokojný."

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "Zima bola dlhá, my sme sa tešili, ale chceli sme, aby to skončilo inak. Vstup do zápasu nám vyšiel, Hodek dal krásny gól, ale potom nám už nič nefungovalo. Slovan to výborne využil. Dal dva góly zo štandardných situácií, na ktoré sme sa pripravovali, ale nezvládli sme ich. Slovan vyhral zaslúžene."