Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Slovan dal zmluvy reprezentantom do 20 rokov Sádeckému a J. Šiškovi

Na snímke vľavo Boris Sádecký (SR20) a vpravo Patrik Brodek (Skalica) v úvodnom vloženom zápase nového ročníka hokejovej Tipsport ligy HK VSR SR20 - HK 36 Skalica v Bratislave vo štvrtok 10. septembra 2015. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Obaja sa budú hlásiť trénerovi Milošovi Říhovi v bratislavskom Slovane.

Bratislava 25. decembra (TASR) - Káder slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovana Bratislava vystužili počas Vianoc ďalšie dve mená. Vedenie "belasých" sa dohodlo na kontrakte s dvojicou reprezentantov do 20 rokov - Jurajom Šiškom do apríla 2017 a Borisom Sádeckým ešte o rok dlhšie. Informoval oficiálny klubový web.

Devätnásťročný Šiška odštartoval svoju mládežnícku kariéru v nitrianskom drese, v uplynulých rokoch bol členom projektu HK Orange 20. Výraznejšie sa v tíme presadil až v prebiehajúcom ročníku a dostal sa do nominácie tréner Ernesta Bokroša pre MS vo Fínsku. Sezónu 2014/2015 strávil v nižšej zámorskej juniorskej súťaži, kde obliekal dres tímu Saint John Sea Dogs.

O rok mladší Sádecký hokejovo vyrástol v Dukle Trenčín, v ktorej patril k bodovým ťahúňom tímu v dorasteneckej aj juniorskej kategórii. Minulý rok bol členom projektu slovenskej reprezentácie do 18 rokov, ktorá pôsobila v druhej najvyššej súťaži. Národný dres si následne obliekol aj na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie. Tento rok ho čakajú juniorské MS vo Fínsku, po novom roku sa bude hlásiť trénerovi Milošovi Říhovi v bratislavskom Slovane.