Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Prvou zimnou posilou Slovana navrátilec Dobrotka

Na archívnej snímke hore Martin Dobrotka (Slovan) a vtedy košický hráč Lukáš Janič v súboji o loptu počas stretnutia 4. kola futbalovej Corgoň ligy medzi ŠK Slovan Bratislava – MFK Košice 2. augusta 2009 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na zmluve síce ešte chýba podpis, no s vedením "belasých" sa dohodol na spolupráci.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Slovenský futbalový obranca Martin Dobrotka sa po dva a pol roku vracia do Slovana Bratislava. Na zmluve síce ešte chýba podpis, no s vedením "belasých" sa dohodol na spolupráci do leta 2017. Informáciu priniesol v piatok denník Šport.

Dvadsaťdeväťročný Dobrotka sa do Bratislavy vrátil zo Slavie Praha, s ktorou nechcel predĺžiť kontrakt, čo avizoval už začiatkom decembra. "Cítil som, že nastal správny čas na zmenu. Ľudia v Slavii sa ku mne správali vždy korektne, ale pre zranenia nemôžem tento angažmán považovať za vydarený. Z Prahy a na klub si napriek tomu odnášam pekné spomienky," uviedol. O jeho služby mal záujem aj škótsky Ross County, kde bol na skúške a pôsobí tam aj Filip Kiss, či tímy z Cypru, Číny a Poľska. Potom sa však ozval Slovan a Dobrotka sa rozhodol vrátiť do známeho prostredia.

"Rád sa do Slovana zase vraciam. Klub prechádza ťažkým obdobím, ale to ma svojím spôsobom priťahuje. Vo futbale i v živote je ťažké naučiť sa prekonávať prekážky. Komu sa to podarí, stáva sa silnejším. V Slovane som zažil už všetko, druhú ligu aj double. Budem sa snažiť pomôcť mužstvu vrátiť sa hore,"
uviedol pre denník Šport. Do Slovana sa vráti aj Kornel Saláta z hosťovania v Dunajskej Strede.