Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Zmena u belasých, tím opúšťa nedávna posila Tomáš Rachůnek

Na snímke Tomáš Rachůnek pred stretnutím KHL HC Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 30. októbra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Český útočník prišiel do mančaftu HC SLOVAN BRATISLAVA v polovici októbra.

Bratislava 27. novembra (Teraz.sk) - Český útočník Tomáš Rachůnek sa v Bratislave dlho neohrial. Klub HC Slovan na svojom webe zverejnil informáciu, že po obojstrannejo dohode ukončili kontrakt. "Dvadsaťtriročný hokejista prišiel do Slovana v polovici októbra po krátkej anabáze v ruskom tíme Metallurg Novokuzneck. Počas pôsobenia v Bratislave odohral v drese s orlom na hrudi deväť stretnutí, v ktorých si do štatistík pripísal tri mínusové body," skonštatoval Slovan na webe.

Tomáš Rachůnek (181 cm, 89 kg) sa narodil 26. februára 1991 v Zlíne. Hokeju sa začal venovať po vzore svojich starších a slávnejších bratov. Známejší Karel - majster sveta z roku 2010 - odohral takmer 400 zápasov v NHL v dresoch klubov Ottawa Senators, New York Rangers, či New Jersey Devils, a ďalších 152 si pripísal na konto v KHL, kým si ho nenašla smrť v tragickej havárii lietadla Lokomotivu Jaroslavl. S o 10 rokov starším Ivanom si Tomáš dokonca zahral v drese pražskej Sparty (momentálne pôsobí v tíme nováčika najvyššej fínskej súťaže Vaasan Sport).

Tomáš Rachůnek prešiel od svojich 16 rokov všetkými reprezentačnými výbermi Českej republiky. Najcennejší dres medzi seniormi si doteraz obliekol 11 krát. Od roku 2011 až do tohto leta bol prakticky hráčom HC Sparta Praha a nastupoval striedavo za Spartu v českej extralige, resp. za Lev Praha v KHL. Je schopný hrať na oboch krídlach a v Slovane pri početnej maródke útočníkov by mal predstavovať vítanú konkurenciu a väčšie možnosti trénera Matikainena pri zostavovaní jednotlivých útočných formácií.