Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 5. jún 2024Meniny má Laura
< sekcia Šport

Slovan na posledný trip, chce potvrdiť účasť v play off

Zo stretnutia KHL Slovan Bratislava - Lev Praha 3. februára 2013 v Bratislave. Na snímke striedačka Slovanu počas oddychového času. Uprostred tréner tímu Rostislav Čada. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pre potvrdenie svojej účasti vo vyraďovacej fáze súťaže potrebuje Slovan bez ohľadu na ďalšie výsledky získať tri body, no za istých okolností môže postačiť aj nižší bodový zisk.

Bratislava 11. februára (TASR) - Takmer v kompletnom zložení aj s obrancom Martinom Štajnochom odletí v utorok krátko popoludní výprava hokejistov Slovana Bratislava na svoje posledné tri zápasy v základnej časti KHL.

Zverencov trénera Rostislava Čadu, ktorý pred pár dňami predĺžil s vedením HC zmluvu o ďalších päť rokov, čakajú postupne tri zápasy na ľade súperov - streda 13. februára so Spartakom Moskva (16.30), piatok 15. februára s Donbassom Doneck (18.00) a v nedeľu 17. februára s Dinamom Riga (17.00), ktoré definitívne rozhodnú, či bude slovenský nováčik tejto súťaže pokračovať aj v bojoch play off o Gagarinov pohár.

Pre potvrdenie svojej účasti vo vyraďovacej fáze súťaže potrebuje Slovan bez ohľadu na ďalšie výsledky získať tri body, no za istých okolností môže postačiť aj nižší bodový zisk. Trénerské duo Rostislav Čada, Roman Stantien, ako informuje klubový web, na posledný výjazd nominovalo 26 hokejistov - 2 brankári, 10 obrancov, 14 útočníkov. Obranca Martin Štajnoch po zranení už začal trénovať, ale o jeho zápasovom nasadení sa ešte len rozhodne. Po prvý raz mimo Slovnaft Arény sa predstaví dvojica najnovších posíl Marek Svatoš, Juraj Mikúš. Doma zostal len dlhodobo zranený Miroslav Šatan.

Nominácia Slovana na trip:

Janus, Konrád – Ďatelinka, Mihálik, Mojžíš, Sigalet, Sersen, Štajnoch, Švarný, Tabaček – Bakoš, Bartovič, Bližňák, Daňo, Hudáček, Kukumberg, Kytnár, Lipiansky, J. Mikúš, T. Mikúš, Miklík, Ölvecký, Preisinger, Šťastný, Svatoš, Vondrka