Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Slovan mieri do finále SP, MFK Košice zdolal vonku 3:0

Na snímke v žltom hráči Košíc, v bielom hráči Bratislavy v prvom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu MFK Košice - Slovan Bratislava v Košiciach. Foto: TASR/František Iván

Víťazný gól stretnutia zaznamenal v 48. minúte z priameho kopu Milinkovič.

Košice 9. apríla (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava triumfovali v 1. semifinále Slovnaft Cup-u na ihrisku MFK Košice 3:0 a pred odvetou si vytvorili dobrú východiskovú pozíciu. Víťazný gól stretnutia zaznamenal v 48. minúte z priameho kopu Milinkovič. Poistku pridal v 73. minúte z penalty Halenár a na 3:0 zvýšil v 90. minúte ďalekonosnou strelou Grendel.



MFK Košice - Slovan Bratislava 0:3 (0:0)



Góly: 48. Milinkovič, 73. Halenár (11 m), 90. Grendel. Rozhodovali: Jaška - Vindiš, Petríček, ŽK: Bašista - Peltier, ČK: Tofiloski (Košice), 2950 divákov

Zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Ostojič, Kavka, Bašista, Sekulič - Huk, Hovančík - Bukata (73. Ružinský), Duda (55. Matič), Viazanko - O. Diaby (55. K. Diaby)


Slovan Bratislava: Kováč - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek - Kladrubský, Grendel - Milinkovič (84. Szarka), Soumah (89. Lukšík), Halenár - Peltier (77. Kuzma)


Na snímke chrbtom hráč Bratislavy Mamadou Bagayoko, vzadu v bielom jeho spoluhráč Nicolas Ezequiel Gorosito, vľavo v žltom Oumar Diaby v prvom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu MFK Košice - Slovan Bratislava v Košiciach 9. apríla 2013.
Foto: TASR/František Iván

Priebeh zápasu


V košickom Čermeli začali obidve družstvá na vlhkom teréne opatrne a prvú strelu na bránku domácich vyslal v 9. minúte Pauschek, Tofiloski však spoľahlivo zasiahol. Žlto-modrí si vypracovali obrovskú šancu až v 28. minúte, keď sa po rohovom kope dostala lopta na kopačku Ostojiča, ale tá putovala s prispením hosťujúcej obrany iba mimo bránu. Na opačnej strane poslal o tri minúty neskôr Milinkovič peknú prihrávku z pravej strany na hranicu päťky, ale pred Peltierom zapracovala košická defenzíva a loptu odkopla do bezpečia. V 37. minúte napriahol spoza šestnástky domáci obranca Sekulič a po jeho zakončení sa poriadne zatriasla konštrukcia Kováčovej brány. Košičania ešte mohli skórovať v 40. minúte, ale Diaby iba tesne minul Hukov center z pravej strany.

Vstup do druhého dejstva vyšiel hosťom, ktorí po úspešnom priamom kope Milinkoviča spoza šestnástky otvorili skóre duelu - 0:1. V ďalšom priebehu držali loptu na svojich kopačkách "belasí", no tréner Kozák v 55. minúte pripravil dvojité striedanie. Až potom sa domáci postupne začali tlačiť do zakončenia, no ich súper im nedovolil nebezpečne zakončiť. Slovan čakal na brejky a v 67. minúte nebezpečne vystrelil Grendel, Tofiloski sa však poriadne natiahol. O štyri minúty neskôr košický gólman nedovolene atakoval v šestnástke Peltiera, za čo si vykoledoval od hlavného rozhodcu červenú kartu. Následnú penaltu premenil kapitán hostí Halenár, keď prekonal nového muža v domácej bráne Ružinského - 0:2. V závere ešte mohol znížiť Bašista, no Kováč dobre zasiahol. Bodku za stretnutím dal však Grendel - 0:3.


Ján kozák, tréner Košíc: "Prvý polčas sme odohrali tak ako sme chceli. Súperovi sme nedovolili sa dostať do žiadnej gólovej situácie. My sme mali tri situácie, z ktorých sme mohli dať gól. Nedali sme a prakticky o zápase rozhodla hrubá chyba Bašistu a následný trestný kop Milinkoviča. Potom po vylúčení brankára sa už iba dohrávalo a zápas sme prehrali rozdielom triedy."

Samuel Slovák, tréner Slovana: "Semifinále sa hrá na dva zápasy, tak sme si chceli vytvoriť dobrú východiskovú pozíciu. To sa nám podarilo, možno až neočakávane výhodnú, ale samozrejme je pred nami ešte odveta. Sme spokojní, zápas nám vyšiel, ustáli sme prvý polčas a v druhom sme sa rozbehli, hrali veľmi dobre a boli sme veľmi efektívni."